Refresh loader

4 beneficii ale centralelor termice electrice si pe gaz

4 beneficii ale centralelor termice electrice si pe gaz

Fiecare dintre noi cautam cele mai eficiente metode pentru incalzirea casei. Majoritatea alegem ca mijloc de incalzire centralele termice, unii alegem centrale termice pe lemne, altii centrale termice electrice, iar ceilalti centrale termice pe gaz.

Personal, as alege o centrala electrica pentru incalzire, din diverse motive, printre care se enumera costul pentru incalzire, siguranta, aerul mai curat si randamentul pe care il ofera. Evident ca, fiecare dintre centrale au propriile beneficii. Iar in acest articol, vreau sa vorbesc putin despre centrale termice electrice, cat si despre centrale termice pe gaz si sa va prezint 4 avantaje ale acestora.

Centralele termice electrice

  1. Electricitatea este regenerabila si provine din mai multe surse, deci, nu ne putem pune problema de a ramane fara electricitate. In timp ce, gazele naturale sunt epuizabile, iar costul lor este intotdeauna in schimbare. Centralele electrice au o eficienta ridicata, fiecare kwh consumat se transforma in caldura.
  2. Este conectata la o sursa de care toata lumea poate beneficia. In cazul centralelor pe gaz, sunt anumite parti ale tarii in care gazul metan este inexistent, ceea ce indreapta atentia locuitorilor spre centralele electrice, din pricina neaprovizionarii cu gaz metan necesar la o centrala termica pe gaz.
  3. Sunt usor de utilizat si ofera siguranta necesara. Nu necesita o revizie frecventa sau elemente suplimentare de siguranta, care desigur, genereaza mai multe costuri. Conectarea lor este foarte simpla. Conectarea lor se face separat de la tabloul electric. Si un lucru important care nu trebuie omis, este faptul ca, cu aceste centrale electrice nu exista riscul unei explozii, pentru ca, curentul electric este mai putin periculos decat gazul.
  4. Centralele termice electrice nu produc noxe, sunt foarte silentioase si nu necesita cos de evacuare, pe langa cele pe gaz.  Ceea ce ne ofera o atmosfera mai placuta, mai relaxanta si cu siguranta un aer mult mai curat.

Centralele termice pe gaz

  1. Sunt excelente pentru incalzirea mai usoara a unei suprafete mari. Se poate utiliza pentru incalzirea in pardoseala, panouri radiante etc. Centrala termica pe gaz poate fi adaptata oricarui tip de incapere, fie ca vorbim despre o casa, despre un birou sau despre un spatiu comercial.
  2. Ofera un confort termic crescut si o incalzire intensa, mai ales intr-un sezon rece. Pentru ca, caldura este mentinuta mai mult in incapere prin centrale termice pe gaz fata de cele electrice. Iar costul de incalzire este mai redus printr-o astfel de incalzire, intr-o perioada friguroasa.
  3. O centrala termica pe gaz ofera avantajul de a se monta fara restrictii calorifere de orice tip in casa, cat si incalzirea in pardoseala. Odata cu evoluarea tuturor lucrurilor, centrala nu ocupa foarte mult spatiu, iar noile modele ofera o siguranta sporita, pentru ca sunt prevazute cu sisteme suplimentare de protectie, iar cu acest lucru nu iti mai poti pune problema de vreo neplacere in functionare.
  4. Ai intotdeauna posibilitatea de consulta un specialist pentru cumpararea unei centrale si pentru a o monta. Bine-nteles ca pentru intretinerea mai usoara a acesteia poti apela intotdeauna la un profesionist acrediat. Centralele termice pe gaz fata de cele electrice necesita o intretinere periodica.

Desigur ca nu este recomandat sa ne apucam singuri sa ne punem o centrala, ci trebuie sa apleam la o firma specializata in acest domeniu. Si de ce nu, pe langa una care are specialisti in centrale termice, una care ofera in acelasi timp si centrala termica de care ai nevoie, la un pret destul de mic si calitatea necesara, iar pentru acest lucru recomand Bobcomprest.ro, cu o experienta indelungata din 2004 si pana in prezent, mereu intr-o continua dezvoltare. Din 2013 acestia ofera transport gratuit, ceea ce iti reduce costul pentru cumpararea unei centrale, datorita eliminarii costului pentru transport.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link