Refresh loader

4 lucruri pe care le omitem cand vrem sa scapam de acnee

4 lucruri pe care le omitem cand vrem sa scapam de acnee

4 lucruri pe care le omitem cand vrem sa scapam de acnee

Majoritatea persoanelor care vor sa scape de acnee omit cateva lucruri care tin de stilul de viata. Cei mai multi acorda mai multa atentie cremelor anti-acnee, remedii naturiste anti-acnee si remediilor gasite pe internet,  dar majoritatea nu tin cont si de stilul de viata pe care ar trebui sa il aiba cand vor indeparteze acneele. Daca as sti vreo magie prin care poti scapa de acnee peste noapte, probabil ti-as dezvalui si tie acea magie si am deveni cu totii “micii magicieni ai acneelor”, insa nu stiu cum sa fac acea magie. Asa ca iti voi spune cativa factori ai stilului de viata pentru indepartarea acneei.

          1.Dormi cat trebuie

Ei bine, “odihneste-ti frumusetea” poate fi un sfat destul de bun. Stresul este unul dintre cele mai mari cauze ale acneei.  In timpul somnului vindecarea are loc, si daca vrei sa mai aplici si vreun remediu natural la domiciliu care sa elimine toxinele, acesta este cel mai bun moment in care putem aplica acel remediu. Dupa cum v-am spus si in articolul trecut, somnul si stresul sunt niste factori foarte importanti ai sanatatii tale, care afecteaza toate organele. Dar sa nu omitem faptul ca si pielea este un organ, de fapt, este cel mai mare organ, iar acesta poate fi afectat daca nu ai grija de sanatatea ta. Daca iti iei cantitatea necesara de somn, te poate ajuta la reducerea stresului asociat acneei.

          2.Schimba-ti dieta

  • Eliminarea zaharului. Prea mult zahar poate provoca varfuri de insulina, care pot crea inflamatii ale pielii si pot infunda porii.
  • Apa. Apa hidratreaza si se pare ca nu ne descurcam prea bine in legatura cu asta. Ar fi bine sa ne hidratam suficient in fiecare zi. Pielea hidratata asigura o buna umiditate, pe care ar trebui sa o avem zilnic. Pe langa asta, apa ajuta la eliminarea toxinelor, ceea ce ar trebui sa se intample zilnic.
  • Omega-3. Acele omega-3 sunt destul de importante pentru a reduce inflamatia. Poti obtine omega-3 natural din alimente, precum: somon, nuci, sardine, macrou, semintele de in etc.Omega-3 are si alte beneficii importante asupra sanatatii.

           3.Exercitiile fizice

Exercitiile fizice nu ajuta numai la fitness, poate ajuta si la reducerea iritatiilor cutanate predispuse la acnee. Asa ca adauga exercitiile fizice in remediul tau impotriva acneelor. Aceste exercitii reduce si stresul acumulat. Aceasta activitate pompeaza sangele si trimite oxigen celulelor pielii, care ajuta la eliminarea celulelor moarte din organism.

          4.Curata si exfoliaza pielea

Curatarea pielii este foarte importanta pentru a avea o fata si un corp fara acnee. Insa, folositi metode corecte si usoare pentru curatare si exfoliere. Sapunul de castilia poate fi o modalitate buna de curatare, pentru ca acesta foloseste ingrediente pe baza de plante, cum ar fi uleiul de masline.

Pentru o exfoliere usoara, poti folosi mierea locala sau mierea de manuka (ca este antibacteriana), combinata cu o cantitate mica de cafea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link