5 curiozități despre penis

Circumcizia

Această procedură medicală a apărut cu sute de ani în urmă, ca obicei religios și cultural, în diverse locuri ale lumii. În secolul al XIX-lea, devenise un obicei comun în mai multe țări.

Intervenția propriu-zisă presupune înlăturarea chirurgicală a pielii care acoperă partea anterioară a penisului, cunoscută sub numele de prepuț. 

Scopul inițial a fost reducerea plăcerii și, implicit, a frecvenței masturbării, considerată păcat de unii oameni. Miturile vremii, de asemenea, asociau masturbarea cu apariția mai multor boli psihice.

Adevăratele riscuri ale circumciziei au fost descoperite în anii ’60, când subiectul a ajuns în atenția cercetătorilor. Nu s-a descoperit la acea vreme niciun beneficiu medical. Din contră, ar favoriza șansele de infectare a locului și de pierdere a unei cantități importante de sânge în timpul intervenției, zona fiind foarte bine vascularizată.

Studii mai recente arată că circumcizia ar reduce riscul dezvoltării cancerului în zona inghinală și a afecțiunilor precum sifilis, gonoree și herpes.

Lungimea medie

Un studiu recent publicat în BJU International Journal of Urology arată că lungimea medie a unui penis în erecție este de 13, 12 cm, cu o circumferință de 11,66 cm. În stare flască, este de 9,16 cm în lungime cu 9,31 cm circumferință, masurata la baza penisului. Cercetarea a fost realizată pe mai mult de 15.000 de bărbați din întreaga lume.

Specialiștii nu au identificat o corelație convingătoare între dimensiunea piciorului și lungimea penisului. Ei au recunoscut că rezultatele ar putea fi influențate de posibilitatea ca bărbații care s-au oferit voluntari să fie mai încrezători în mărimea penisului lor decât populația generală.

Nu-ți face probleme imaginare

Un alt studiu, realizat de niște companii producătoare de prezervative, arată că doar 6% dintre bărbați au nevoie de protecție mărimea XL. Dacă prietenii te tachinează, sunt foarte mari șansele să fie doar lăudăroși.

Mituri despre mărire

Singura modalitate dovedită clinic de mărire a penisului este cea chirurgicală. Ce se întâmplă, de fapt, într-o astfel de operație? În termeni mai puțin pretențioși, se face o incizie la baza penisului, iar centimetrii nu sunt adăugați din exterior, ci din interior.

Organul genital „se continuă” în interior aproape încă o dată pe cât este în afară. De acolo se pot „extrage” câțiva centimetri fără să îi fie afectată funcționalitatea. Dacă ești în etapa pubertății sau abia ai trecut de ea, nu te grăbi să scoți bani din pușculiță. Medicii spun că lungimea maximă a penisului se atinge în jurul vârstei de 20 de ani.

Cremele, pastilele sau arhicunoscuta pompă de mărire sunt doar mituri care au în spate niște specialiști în marketing foarte pricepuți. Singura mărire se va face în conturile producătorilor.

O soluție necostisitoare pentru astfel de „probleme” ar fi slăbitul. Nu va adăuga nimic în plus, dar – proporțional – va lăsa o altă primă impresie.

Ultima ejaculare

Să presupunem că ești un eretic al secolului al XV-lea și că s-a cerut executarea ta în piața publică. Vei fi spânzurat, mulțimea va aclama, iar ultimul lucru pe care îl vei face, imediat după ce îți vei da ultima suflare, va fi să ejaculezi. Atunci când mori în acest fel, secționarea coloanei vertebrale va duce la ejaculare. De ce? Pentru că orgasmul bărbatului nu este declanșat de creier, ci de nervii din coloana vertebrală.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.