Adaptari ale motoarelor electrice – reductoare melcate

Motorul electric este cel ce pune in miscare orice aplicatie in zilele noastre. Ne dorim acea comoditate si un anume grad de confort, iar solutiile tehnologice devin, astfel, potrivite in orice situatie. Un motor electric este cel ce pune in functiune motorasele hard-disk-urilor din computere, dar si utilaje si sisteme industriale complexe. Pentru cazul acestora din urma se face simtita o nevoie pregnanta: cea de adaptare.

Necesarul de putere pe care il poate oferi un motor electric, reprezinta doar unul din factorii ce determina alegerea unui reductor. Rapoartele de putere pot sa difere in functie de tipul de aplicatie unde motorul electric este folosit, iar astfel isi intra in rol o gama variata de reductoare melcate, ortogonale, planetare sau coaxiale.

Motoarele electrice standard, fabricate in serie, ofera valori primare si specificatii tehnice in ceea ce priveste puterea fara o posibilitate prea mare de varietate. Se impune, insa, uneori un raport de reductie sau o adaptare a turatiei care sa optimizeze functionarea. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul variatoarelor de turatie sau a reductoarelor melcate – aceasta categorie fiind cea mai fiabila datorita formei ce permite o fixare universala pe orice tip de motor. 

Uneori, motoarele electrice nu indeplinesc toti parametrii in ceea ce priveste necesarul de cuplu, putere diminuata la un anume raport sau posibilitate de adaptare a turatiei in functie de proces. Reductoarele melcate intervin aici si ofera facilitati care ar putea fi oferite doar prin realizarea de motoare speciale, in serii scurte; costurile in acest din urma caz sunt insa destul de ridicate. 

Un reductor melcat poate sa asigure o putere de la 0,09 pana la 7,5 kW. Acest lucru se traduce in rapoarte de reductie intre i7 si i100 – micsorarea turatiilor de la 7 pana la 100 de ori. Gama ampla de rapoarte de reductie posibila favorizeaza astfel si infrangerea inertiei sarcinii la sisteme complexe, unde exista astfel de variatii. 

Reductoarele melcate reprezinta cea mai buna optiune atunci cand vine vorba de adaptare a unui motor electric. Un astfel de motor poate fi astfel adaptat incat sa poata actiona eficient atat o banda elevatoare sau transportoare, cat si un sistem complex de ventilatie. Astfel, avand rapoarte de reductie variate, posibilitate de fixare universala, carcase durabile si protectii la conditii de lucru vitrege, reductoarele melcate sunt alegerea potrivita pentru adaptarea motoarelor electrice. Se ofera astfel pentru orice instalatie si aplicatie randamentul dorit, pastrand parametrii de functionare a angrenajelor complexe la un nivel optim.

Nu uita sa te abonezi pentru a primi zilnic cele mai noi postari direct pe mail!

[rainmaker_form id="4866"]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.