Refresh loader

Cateva lucruri despre alunite

Cateva lucruri despre alunite

Stiti acele pete maronii de pe piele al carui aspect ne deranjeaza mereu? Ei bine… se numesc alunite. Este bine de stiut ca orice om, indiferent de nationalitatea lui, indiferent ce culoare are pigmentul lui, fie el negru sau alb are cel putin o alunita pe el. Numarul alunitelor nu ramane la fel toata viata, ci se modifica pe parcursul vietii, iar asta consta in functie de expunerea la soare.

Aceste alunite despre care vorbim sunt modificari neregulate de pigment, care apar din mai multe cauze. Unele dintre alunitele pe care le ai sunt inca de la nastere, iar altele se mostenesc genetic.

Am auzit de multe ori ca alunitele sunt periculoase, mai ales daca le rupi. Dar, cum afli daca o alunita este cancerigena? Singura metoda avizata pentru a afla cat de periculoasa e alunita ta este cu ajutorul unui aparat special numit dermatoscop. Procedura nu doare deloc si surprinde evolutia leziunii. In urma unei astfel de examinari, doctorii pot spune daca risti sa faci cancer de piele sau nu.

Aceste alunite se vad si mai urat daca este de culoare alba. Unii oameni au doar cateva, dar in schimb altii au o multime de alunite pe ei care devin o grija constanta.

Am un prieten care este plin de alunite, absolut plin, si chestia asta il deranjeaza foarte mult si il face sa fie demoralizat, nu il face sa se simta bine de aspectul lui. Se simtea un om urat, si de multe ori ii era rusine sa iasa in societate cu atatea alunite pe el. Insa, la un moment dat a vrut sa scape de aceasta problema, voia neaparat sa scape de acele alunite, sa le scoata si sa fie si el un om linistit. Bineinteles ca a apelat la o clinica de dermatologie pentru un control si totul a decurs precum voia el.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link