Ce presupune mărirea sânilor cu implanturi de silicon și cât costă operația?

De când chirurgia plastică a devenit accesibilă tuturor, mărirea sânilor cu ajutorul implanturilor de silicon a devenit, fără doar și poate, cea mai populară dintre operațiile estetice. În ultimii ani tot mai multe femei au apelat la o astfel de intervenție pentru a obține un decolteu mai generos, iar interesul pentru implanturi continuă să se mențină pe primele locuri în preferințele femeilor care doresc să investească în corectarea estetică a unor defecte ce țin de aspectul lor fizic.

În ce constă, mai precis, operația de mărire a sânilor cu implanturi de silicon?

Operația presupune realizarea unei incizii de mici dimensiuni într-o anumită zonă prestabilită împreună cu medicul specialist, în urma unor consultații, după care urmează inserarea propriu-zisă și a implantului și poziționarea lui.

Tipuri de incizii:

  • Incizia inframamară – este cea mai utilizată, se face în șanțul submamar (adică sub sân) și prezintă avantajul de a nu fi secționată glanda mamară și nici canalele care ajută la alăptare. Mai mult, i-ar permite medicului efectuarea unei noi intervenții în caz de nevoie, fără a fi nevoie de o incizie care să formeze o altă cicatrice.
  • Incizia peri-aerolară – se realizează la jumătatea inferioară a areolei.
  • Incizia transaxială – este făcută în zona axilei, așadar cicatricea va fi ușor de mascat.

Tipuri de implanturi siliconice:

  • Implanturile siliconice rotunde – sunt cele mai populare dintre implanturile de silicon, întrucât conferă un bust mai plin iar sânii vor fi mai apropiați chiar și fără purtarea unui sutien
  • Silicoanele anatomice – au o formă mai apropiată de cea a sânului, ca o picătură, mai exact, fapt pentru care conferă un aspect mai natural bustului. Acestea, însă, prezintă risc de rotație, adică, în cazuri rare, se pot întoarce cu baza în sus.

Ce trebuie să ai în vedere când te hotărăști să apelezi la o astfel de operație:

  • Implanturile doar măresc sânii, nu asigură și ridicarea lor. Așadar, pentru corectarea unei astfel de probleme, este recomandată o altfel de operație, și anume aceea de lifting mamar;
  • Pentru a putea face o operație de mărire a sânilor trebuie să ai o stare de sănătate bună, să ai sânii complet dezvoltați și să ai așteptări realiste în privința rezultatelor intervenției;
  • Implanturile cu silicon nu prezintă niciun fel de risc de a face cancer mamar.

Cât costă implantul cu silicoane?

Deși, așa cum spuneam, chirurgia estetică a devenit mult mai accesibilă, prețul rămâne, în continuare, un criteriu extrem de important atunci când decizi să treci printr-o astfel de schimbare.
De aceea, trebuie să știi că o sumă exactă poți obține doar după o consultație, deoarece medicul va trebui să țină cont de anumite lucruri ce țin de condiția ta fizică, dorințele tale ș.a.m.d., după care îți poate face niște recomandări personalizate.
Ca să ai, însă, un reper, putem spune că prețul operației poate oscila între 2500 euro și 3200 euro, în funcție de criteriile de care vorbeam mai sus și de tipul de silicon ales.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.