Refresh loader

Ce s-ar intampla daca nu te-ai spala niciodata

Ce s-ar intampla daca nu te-ai spala niciodata

Ce s-ar intampla daca nu te-ai spala niciodata

Buna ziua. Desi ai ajuns pe acest articol, cel mai probabil faci dus si iti pastrezi corpul curat, nu? Este un lucru foarte sanatos sa iti pastrezi in permanenta corpul curat, dar ai avut vreodata curiozitatea sa sti ce s-ar intampla daca nu te-ai spala niciodata?

Sa incepem cu cele mai importante elemente:

Sunt sigur ca ai vrea sa faci dus mereu, pentru ca la un moment dat vei incepe sa mirosi foarte urat. Nu imi face placere sa va spun, dar dupa un timp fara sa te speli, vei incepe sa capeti un miros destul de puternic.  Apa si sapunul folosite in timpul spalarii te ajuta sa cureti corpul de bacterii si de celulele moarte ale pielii, pentru ca aceste lucruri incep sa se adune cand incetezi sa te mai speli. Conform dermatologiei, printre celulele moarte care se acumuleaza in partea superioara a pielii sunt cateva proteine cu invelis dulce, cum ar fi sialomucina . Bacteriilor le place sa consume zahar, iar atunci cand digera proteinele zaharoase cum ar fi sialomucina, ele produc mirosul urat al corpului. Cu cat ne spalam mai rar, cu atat mirosim mai rau.

Uite ce s-ar intampla daca nu te-ai spala niciodata. Ce efecte are nespalatul aspura sanatatii tale

  • Pentru inceput, pielea murdara produce mancarimi.
  • Matreata se acumuleaza, pielea ta este acoperita de ulei si de mizerie care se lipeste de ea, iar tu incepi sa te scarpini pana te zgarii. Scarpinarea unei mancarimi iritante se poate simti minunat in acel moment, dar daca te scarpini prea mult si te zgarii te vei rani singur, chiar iti poti rupe pielea.
  • Un alt lucru foarte important, nespalarea te poate pune intr-un risc mai mare pentru a face infectie. Daca te scarpini prea rau pana iti rupi pielea din cauza mancarimilor, pielea ta este acoperita cu tot felul de bacterii, acele bacterii se vor duce pana in interiorul ranii si, eventual, sa duca la o infectie cu tesut moale.
  • Desigur ca, daca nu te speli vei fi predispus sa ai o multime de alte probleme de sanatate, de la acnee si furungi intre degetele de la picioare, chiar si intertrigo.
Toate astea suna cam naspa,nu? Parca te-ar face sa simti nevoia sa te speli chiar in momentul asta,nu?

Bine-nteles ca este posibil si sa te speli prea mult.  Multi dintre noi abuzam de dus si o facem  prea des, pana si eu uneori ma rasfat si fac prea multe dusuri. Cum ti-am spus mai devreme, pielea murdara iti mareste riscul de infectie.  Dar putem avea si pielea prea uscata. Dar sti ce poate provoca pielea uscata? Dusurile. Desigur ca, dusurile te ajuta sa elimini foarte multe bacterii si iti ajuta sistemul imunitar.

Cu siguranta ca dusurile frecvente iti reduce mirosul corpului, dar pentru sanatetea ta, unul sau doua dusuri pe  saptamana sunt de ajuns.  Doua dusuri pe zi sau doua dusuri pe an, ambele pot provoca probleme grave asupra sanatatii, cat si a bunastarii.

Deci sa ne pastram curati, dar sa nu ne rasfatam cu dusuri foarte des.

Source

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link