Refresh loader

Cortes un artist de muzică hip-hop deosebit

Cortes un artist de muzică hip-hop deosebit

Cortes

Cortes este un artist de muzică hip-hop mai deosebit. Ii place să aleagă piese care contrazic tiparul clasic al acestui gen muzical.
Artistul s-a remarcat ca artist solo în anul 2013, odată cu apariția piesei „Vedeta mea”. Piesa a fost realizată în colaborare cu Connect-R.
Cei doi artişti au colaborat împreună şi pentru piesele „Sweet 16”, “Geneza”, “Bani cu dobânda” și “Scrisoare pentru președinte”.

In anul 2015, alături de Andreea Bălan, a lansat piesa „Uită-mă”. Melodia a fost produsă de David Deejay, Chris Mayer și Adi Cristescu. Timp de 14 săptămâni piesa s-a clasat în Top 10 Media Forest.
Colaborări care s-au bucurat de succes au fost şi cu Lora pentru piesa “Puncte-puncte”, cu What’s Up pentru piesa “Haimana”, cu Mellina pentru melodia “Să nu spui că nu ți-am zis” şi cu Bianca pentru piesa “Fără ea, fără el”.
Piesele artistului au o amprentă personală, dar şi inedită prin felul în care ştie să combine elemente extrase din mai multe genuri muzicale.

De mic, pasiunea lui a fost muzica. In anii de şcoală era fermecat de melodiile lui Michael Jackson. Ulterior a descoperit muzica rap și puţin câte puţin casetele cu Michael au fost înlocuite de cele cu The Fugees, Rakim, Nas, Gang Starr, Big Daddy Kane, A Tribe Called Quest etc.

În anul 2020, Cortes a lansat primul său album full-length intitulat “Înger și demon”.  Prima piesă de pe acest album, intitulată “Pastile de iubire”, a fost realizată în colaborare cu Amna, iar piesa “Zeamă”, în colaborare cu Rashid, Jon Băiat Bun, Arkanian și Jianu. Piesa „Înger și Demon” este o piesă solo care poartă și titlul albumului.
Prilej de bucurie mare a fost super colaborarea cu Andreea Bălan pentru piesa “Uită-mă”. In doar o lună de la lansare piesa a acumulat peste 4 milioane de vizualizări pe Youtube.

Piesa “Uită-mă” este o producție semnată de DAV7 Music. Versurile sunt scrise de Cortes, videoclipul este regizat de Edward Aninaru și filmat apoi în L.A. Piesa este inspirată dintr-o poveste reală.

In studio, împreună cu băieții, artistul a făcut un mic brainstorming pentru a vedea ce voce s-ar putea potrivi cel mai bine la refren; au ajuns la concluzia că Andreea ar fi cea mai bună variantă. Andreea a fost de acord, acceptând colaborarea cu Cortes.

In afara muzicii, o altă pasiune a lui Cortes este cititul. Ii place să petreacă multe ore pe zi citind, dar, din păcate, timpul nu-i permite.

Cortes a semnat şi un contract de impresariat artistic cu “Live Artist”. Live Artist este una dintre cele mai mari companii de management și booking din România. Actualmente, compania colaborează nume importante precum: Florin Nedelcu, F. Charm, Dya, Like Chocolate, Ștefan Stan, Skizzo Skillz și mulți alții. Vrei un artist pentru petrecere firma, spectacol, corporate party, aniversari, festivitati?

De ceva timp Cortes a început să colaboreze cu echipa Live Artist pe partea de manageriat, dar şi de impresariat, deoarece aceştia sunt cei mai potriviți în a-l ajuta în dezvoltarea lui ca artist.
Este o mare bucurie şi plăcere să facă parte dintr-o astfel de echipă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap