Refresh loader

Cum alegem o roaba buna

Cum alegem o roaba buna

Roabele reprezinta cele mai folosite ajutoare in gradina sau in constructii. Ne ajuta sa transportam lucruri mai grele, mai voluminoase sau care se imprastie – nisip, pietris, pamant sau rumegus, cu efort minim pe distante mai mici. Chiar daca roaba ni se pare un obiect banal, exista cateva aspecte pe care trebuie sa le luam in considerare inainte de achizitiona o roaba de calitate. Pentru roabe limex exista multe oferte, de la diverse dimensiuni, preturi, materiale de productie.

In primul si in primul rand, trebuie sa tii cont de tipul roabei. Exista in momentul de fata pe piata roabele clasice pe care le vezi peste tot, in gradina vecinului sau pe un santier in lucru. Acestea sunt alcatuite din roti si doua manere ce formeaza o parghie puternica care ne ajuta sa transportam diverse materiale. Insa exista si variante mai moderne, hibride, dotate cu motor sau electrice in intregime. Pentru acestea din urma opteaza de obicei profesionistii din domeniul constructiilor sau persoanele care au de intretinut o gradina de dimensiuni mai mari.

Forma cuvei reprezinta de obicei detaliul care face diferenta. O cuva mai adanca, cu marginile drepte reprezinta alegerea perfecta pentru transportul de ciment in timp ce pentru gradinarit este necesara o cuva mai lata, un produs mai stabil.

Materialul din care este confectionata roaba este si el important. In mod traditional roabele erau facute din metal insa, in prezent, materialul preferat este otelul inoxidabil deoarece poate transporta greutati diverse. Chiar daca inoxul este rezistent in timp, daca nu este corect ingrijita roaba va rugini de aceea este bine sa o depozitam intr-un loc ferit de intemperii, uscat.

Exista si roabe din plastic, plasticul avand avantajul ca este mai usor. Roaba din plastic este ideala pentru gradinarit insa nu trebuie incarcata prea tare deoarece exista riscul sa crape.

Rotile. O roaba traditionala are o roata situata in centru, in partea din fata. Daca roaba are doua roti in partea din fata stabilitatea este sporita mai ales daca transporti greutati mai mari. In ceea ce priveste materialul rotilor, acestea sunt de obicei din plastic.

Capacitate si dimensiuni. Roaba de dimensiuni mai mici este ideala pentru gradinarit sau pentru amenajarea unui spatiu mai ingust. Daca ai de lucrat un spatiu mai mare sau ai nevoie de o roaba pentru constructii atunci trebuie sa optezi pentru un model cu capacitate sporita. Trebuie sa ai in vedere faptul ca roaba este un obiect mare, destul de greu de manevrat si echilibrat. O roaba standard are o greutate de 90 de kilograme.

Odata trecute in revista aceste aspecte vei putea alege o roaba buna care sa te ajute in activitatea ta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link