Refresh loader

Cum iti poti controla visele? | Care este visul tau favorit?

Cum iti poti controla visele? | Care este visul tau favorit?

Unii oameni isi pot manipula visele si sa le faca asa cum vor ei, dar cum?

Vorbind in general, visele sunt narative sau din experiente traite deja, care apar adesea in timpul somnului REM. Este posibil sa fi auzit de vise lucide, nu?  In general, visele lucide sunt acelea in care stii ca visezi si esti total constient. Unii care au vise lucide spun ca isi pot controla visele. Aproape jumatete din populatie a avut la un moment dat un vis lucid. 

Deci, cum va puteti antrena creierul pentru a avea vise lucide, si chiar sa le controlezi? Este posibil sa spunem ca un lucru sau altul ne va face sa avem un vis lucid, dar, unii experti te sfatuiesc sa incerci sa iti induci.  Urmareste ce visezi, cauta obiecte, persoane sau locuri recurente, dupa ce identifici aceste lucururi, este posibil sa recunoasteti in mod constient acele elemente din visele voastre.

Poti incerca sa iti pregatesti mintea pentru a recunoaste acele elemente, spunandu-ti inainte de culcare “data viitoare cand vad “elementul”, imi voi da seama ca visez”. De asemenea, iti poti mari sansele de visa lucid pe parcursul unei zile, in timpul unei activitati sau pe masura ce va deplasati , facand o verificare mentala, intreabandu-te “Sunt treaz?”. Acest lucru va incuraja subconstientul tau sa faca acelasi lucru in timp ce visezi, creascand astfel probabilitatea de a avea un vis lucid.

De fapt, intr-un studiu recent, din 169 participati, aproximativ 17% dintre acestia au reusit sa aiba un vis lucid cand au incercat o combinatie de metode.

Deci, ce se intampla intr-un vis lucid?

Ei bine, acesta incepe prin a deveni complet constienti de faptul ca visati. In afara de recunoasterea vreunui semn din visul vostru, acest lucru se poate intampla printr-o varietate de moduri.  De exemplu, intr-un vis lectura este foarte grea si complicata. Cei care au un vis lucid spun ca, daca incerci daca incerci sa citesti ceva, vei observa faptul ca, cuvintele sunt amestecate, atunci trebuie sa intelegi ca visezi, daca ai fi treaz ai putea sa citesti cum trebuie.  Ei mai spun ca, iti poti da seama ca visezi cand observi ceva neobisnuit sau ceva imposibil in acel vis, de exemplu cand vezi ca un caine vorbeste cu un copil. Unele persoane pretind ca sunt capabili sa-si controleze imprejurimile, actiunile lor, chiar si actiunile altora. Crearea efectiva a visului pe care si-l doresc.

Studiile au constatat ca oamenii sunt mai coerenti in visurile lucide, decat intr-un somn regulat si ca manifesta o activitate crescuta la anumite frecvente din creier. Zonele creierului asociate cu auto-reflexie si autoevaluare se activeaza. In afara de pregatirea psihica, exista mai multe moduri de a va influenta visele.

Un studiu a constatat ca daca mirosi ceva frumos in timp ce dormi, cum ar fi un trandafir, este mult mai probabil sa ai vise pozitive, in comparatie cu mirosul oribil al oului mucegait, care a determinat mai multe vise negative.

Studiile au arata, de asemenea, ca stimularea electrica de curent redus este capabila sa induca vise lucide. Producatorii ca au profitat imediat de aceasta idee, creand benzi de cap care stimuleaza curentul electric al creierului in timpul somnului. Expertii sunt reticenti prin faptul ca este neclar ce efect are aceasta stimulare asupra altor zone ale creierului. In afara de a te “juca” cu visele tale pentru “distractie”, controlul viselor tale poate fi foarte benefic pentru a trata PTSD (stresul post-traumatic)  si cosmarurile post-traumatice. Prin stapanirea acestor vise, cei care au PTSD se simt mai in siguranta in starea lor treaza si au mai putine cosmaruri.

Care este visul tau favorit? Cat de reale par visele tale?

cum iti poti controla visele?

3 thoughts on “Cum iti poti controla visele? | Care este visul tau favorit?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link