Refresh loader

Cum să ai grijă de bunăstarea ta? Practica de yoga te ajută

Cum să ai grijă de bunăstarea ta? Practica de yoga te ajută

De cele mai multe ori suntem preocupați să avem grijă de toți cei care sunt în jurul nostru, iar bunăstarea noastră cade pe ultimul loc.
Fie că suntem părinți grijulii, fie că suntem copii iubitori, fie că avem un job în care ne îngrijim de alți oameni sau avem o agendă ocupată de dimineață până seară, un lucru este cert: ne gândim la noi ultimii. Și asta este o mare problemă!

De ce este necesar să ne îngrijim pe noi primii?

Multe persoane trăiesc cu impresia că a face ceva pentru ei denotă egoism.
Însă, dacă privești lucrurile în perspectivă și te gândești că dacă tu ești bolnav sau stresat nu mai poți avea grijă de nimeni, atunci poate începi să înțelegi adevărul din spatele afirmației cu grija de sine în primul rând.
Chiar și când luăm avionul, unul din primele lucruri din instructajul de zbor este să îți pui tu primul masca de oxigen dacă ai în grijă copii sau alte persoane de care ești responsabil.
Pentru că, dacă tu nu reușești să respiri, atunci nu îi poți ajuta nici pe ei.
Celălalt motiv folosit pentru lipsa grijei de sine este lipsa de timp.
„Nu am timp” să: fac mișcare, să îmi pregătesc mese sănătoase, să petrec timp cu familia, să citesc, să mă plimb, să meditez etc.
Lipsa acută de timp face parte din vocabularul modern și este susținută de un management al timpului care, de cele mai multe ori, merge în defavoarea individului.

Iată 4 modalități de remediere a bunăstării personale din perspectiva Nirvana Yoga:

1. Începe să practici yoga

Înainte să aduci alte îmbunătățiri programului tău, găsește timp de 2 ori pe săptămână să vii la Studioul Nirvana Yoga din Strada Batiște nr. 28, București, Sector 2.

Cum îți va schimba perspectiva practica de yoga?

1.    Te va ajuta să câștigi raționalitate, claritate mentală și creativitate. Dacă există soluții să îți schimbi agenda astfel încât să poți aloca mai mult timp pentru tine, prin practica de yoga vei găsi soluția cu siguranță.
2.    Cursurile de yoga sunt structurate în așa fel încât lucrează pe cele 3 paliere: spiritual, mental și fizic. Te vei bucura de un nivel de energie crescut, de relaxare mentală și de sănătate fizică.
3.     Exercițiile de respirație și meditația sunt dovedite științific că ajută la înlăturarea stresului, la ameliorarea și eliminarea anxietății și a stărilor de depresie.
4.    Îți va da o stare de bine pentru că vei face ceva pentru tine.
5.    Vei descoperi un tu mai energic, mai relaxat, mai zâmbitor, iar acesta va veni cu un suflu nou și optimist și în familie, și la muncă. Astfel, vei putea face mai multe fără stres și fără obiceiuri nesănătoase.

2. Vino la câteva clase de coaching de nutriție

În cadrul Nirvana Yoga, noi înțelegem că ai nevoie de suport în mai multe arii ale vieții tale.
Mâncarea înseamnă energie pentru corpul fizic, este fundamentul prin care îți asiguri sănătatea organelor interne și funcția celulară adecvată.
Evită mâncarea procesată, cu mult zahăr și grăsimi care îți fac insulina să ajungă la cote maxime, lăsându-te fără vlagă și energie.
Orientează-te către mâncăruri naturale, complete, și cere sfatul specialiștilor Nirvana Yoga pentru a-ți face un meniu variat zilnic, care să te ajute să îți atingi obiectivele.

3. Calmează-ți mintea

Prin practica de yoga: cursuri de yoga pentru începători, tehnici de respirație și meditație vei reuși să aduci calm și relaxare în gândire.
Energia pozitivă primită în timpul practicii te va ajuta să vezi lucrurile în perspectivă și să nu mai ai reacții imediate, negative, la stimulii din jur.

4. Dormi bine

Mulți dintre cursanții Veronicăi, profesoară de yoga în Sistemul Nirvana, vorbesc despre impactul pozitiv pe care practica de yoga îl are asupra unui somn bun, neîntrerupt.
„Lipsa unui somn de calitate este cauzată, de cele mai multe ori, de o minte activă, care nu se poate opri din a gândi.
Prin practica de yoga reușim să dăm restart minții și dăm drumul gândurilor excesive.
Meditația este cea mai eficientă practică prin care putem face acest switch.
Învățăm că gândurile nu sunt reale, ele sunt experiențe trecute, frică, dorințe, proiecții în viitor.
Ceea ce e real este că în momentul prezent facem ce avem de făcut. Când muncim să muncim, când mâncăm să mâncăm, când ne relaxăm să ne relaxăm.
În general, oamenii fac un melanj din toate acestea și nu se pot bucura nici atunci când muncesc, nici când se relaxează, pentru că mintea lor este mereu în altă parte.
Prin practica de yoga punem punct acestui tip de comportament și educăm mintea pentru a sta în prezent și pentru a deveni eficientă în orice facem”, explică Veronica Constantinescu, profesoară de Nirvana Yoga.
Rezervă-ți covorașul de yoga la numărul de telefon 0733756897 și bucură-te de momentele tale de relaxare și reconectare.
Studioul Nirvana Yoga se află pe Strada Batiște nr 28, București, Sector 2.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link