Refresh loader

Inelul de logodnă cu safir – semnificație și caracteristici

Inelul de logodnă cu safir – semnificație și caracteristici

Atunci când te afli în căutarea unui inel de logodnă, unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont este piatra pe care o vei alege. Desigur, diamantul este cea mai populară dintre gemele prețioase care incrustează inele de logodnă dorite de orice femeie din lume, însă asta nu înseamnă că nu sunt și alte pietre la fel de frumoase, de scumpe și de apreciate de viitoarele mirese.

De exemplu, safirul este, încă din cele mai vechi timpuri, una dintre cele mai cunoscute și mai dorite pietre prețioase atât pentru inelele de logodnă, cât și pentru altfel de bijuterii, în special pentru cele regale. Iar asta deoarece safirul este asociat, deseori, cu regalitatea și cu „sângele albastru”, numindu-se, de altfel, și „piatra pietrelor”.

Semnificația safirului

Când vine vorba despre inele de logodnă, safirul și-a câștigat popularitatea deoarece se spune că este piatra care aduce noroc în dragoste.

Are un puternic rol protector și mai este cunoscut și ca piatră a înțelepciunii, a prosperității, a dorințelor împlinite și a norocului.

Așadar, dacă ești în căutarea unui inel de logodnă, s-ar putea ca unul incrustat cu safir să se dovedească a fi cea mai bună alegere!
Mai mult, se spune, despre safir, că ar fi un bun liant al relațiilor, facilitându-le trăinicia, astfel că simbolistica acestei pietre este perfectă pentru a deveni un simbol al logodnei voastre.

Caracteristicile safirului

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre safir, atunci când ești în căutarea unui inel de logodnă, este faptul că, dintre toate pietrele prețioase, acesta este considerat cea mai versatilă, putând fi tăiat în aproape toate formele în care se taie și diamantul. Se potrivește perfect atât pe aurul alb, cât și pe cel galben, lucru care, de asemenea, îți poate face alegerea mai ușoară.

În plus, un alt avantaj pe care-l oferă safirul constă în calitatea sa de a-și schimba culoarea în funcție de unghiul din care cade lumina.

Și pentru că tot a venit vorba despre culoare este important de precizat că – așa cum probabil știi deja – cele mai cunoscute (și cele mai căutate) safire din lume sunt cele albastre, despre care se consideră că au puterea de a înnobila orice bijuterie.

De exemplu, celebrul colier The Heart of the Ocean, din Titanic, era incrustat cu un astfel de safir, iar printre cele mai celebre din lume se mai numără și Steaua Indiei (cel mai mare safir din lume, de 563,35 carate), Safirul Logan și The Star of Bombay.

La fel de cunoscut este, de asemenea, și safirul care împodobește celebrul inel de logodnă al Prințesei Diana, inel care a rămas în familia regală britanică și i-a fost dăruit, mai apoi, cunoscutei Kate Middleton!

De fapt, acest inel de logodnă a reușit să schimbe tendințele de două ori în 30 de ani, creând o adevărată isterie în întreaga lume atât atunci când l-a primit Lady Di, cât și trei decenii mai târziu, când i-a fost dăruit Ducesei de Cambridge.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link