Refresh loader

Cateva lucruri despre Craciun si mesaje de Craciun

Cateva lucruri despre Craciun si mesaje de Craciun

Am ajuns si la cea mai importanta sarbatoare din acest an. Nimic nu poate fi mai frumos decat magia Craciunului, alaturi de familie, de cei dragi, si de ce nu si alaturi de bucuria colindatorilor. 

Aceasta sarbatoare crestina a Nasterii Domnului (nasterea lui Iisus Hristos) este sarbatorita pe 25 Decembrie de toti romanii in fiecare an, intampinata cu mancare traditionala si cu cea mai iubita traditie de catre noi, mai exact magnificul brad pe care il impodobim cum se cuvine. Bradul este nelipsit din casele noastre pe tot parcursul sarbatorilor de iarna, si putem spune ca reprezinta principalul simbol al Craciunului. Acesta isi are originile intr-o traditie antica pagana, si anume aceea a busteanului ars. Mai pe scurt, acest butestean, semn al fortei si solidaritatii se ardea in fata intregii familii, acesta simbolizand atat arderea trecutului, cat si interpretarea semnelor viitorului.

Dar, sa nu uitam pe cine asteapta cu nerabdare toti copiii, pe acel spus om batran, numit “Mos Craciun“, cu barba alba si lunga, cu haine rosii, care vine in fiecare an si pune cadouri tuturor copiilor sub brad, in noaptea de Craciun (de 24 spre 25 Decembrie), care vine cu o sanie trasa de reni.

Traditia culinara de Craciun spune ca trebuie sa avem masa pregatita cu carnatii, chisca, toba, racituri, sarmale, caltabos si nelipsitul cozonac.

Uite doua mesaje de Craciun pe care le poti trimite celor dragi:

“Aceasta e o noapte speciala, in care poti intalni o persoana speciala! Este vorba despre copilul care ai fost. Uita pentru o noapte grijile si retraieste miracolul noptii de Craciun!”

“L-am vazut urcand pe cos, cu tupeul lui de Mos. Si in sac avea de toate: bani, noroc si sanatate. Sigur vine si la voi, fiindca e trimis de noi. Craciun Fericit si La Multi Ani!”

Tu ce mesaje le trimiti celor dragi?

Acesta a fost un scurt articol pentru Craciun. Vreau sa iti urez iti urez tie si familiei tale, multa sanatate, fericire si impliniri! Craciun Fericit si La multi ani! Sper ca aceasta sarbatoare sa va aduca numai fericire in casa si in familie!

craciun

Nu uita sa te abonezi pentru a ne sustine si pentru a primi cele mai noi postari direct pe mail!

[rainmaker_form id="4866"]

One thought on “Cateva lucruri despre Craciun si mesaje de Craciun

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link