Utilaje pentru fabrica de prelucrare a lemnului

Utilaje pentru fabrica de prelucrare a lemnului

Nu sunt ucigasul padurilor fiindca am o fabrica de prelucrare a lemnului din doua motive:

-raspund nevoii sociale de material lemons in mod eficient, economic

-organizez actiuni de voluntariat pentru plantarea de puieti in locul copacilor falnici care sunt taiati.

Fiindca se lucreaza la foc continuu, se intelege ca la fierastrau circular stationar este activitate intensa in fiecare zi, fiindca din bustenii seculari care se sectioneaza se face cherestea, dar si lemne de foc.

In fabrica mea se face protectia muncii regulat si se respecta normele de catre cei care lucreaza cu utilaje prelucrare lemn care le usureaza munca. Am si aparate care produc in serie blaturi de mese sau picioare de scaune ca eforturile angajatilor sa fie reduse si rebuturile sa fie anulate.

Dispozitivele pentru slefuire isi fac datoria , strungurile cu memorie uriasa produc tot ceea ce este programat zilnic, in timp ce grosimea scandurei este exact dupa dimensiunile furnizate de beneficiari.

Rumegusul nu este lasat sa acopere parchetul atelierelor imense, iar aerul este mentinut curat pentru ca salariatii sa nu se imbolnaveasca de afectiuni respiratorii. Angajatii mei sunt a doua familie, de aceea le ofer tot ce este mai bun sa-si desfasoare activitatea in conditii decente.

Lucrez dupa principiul: “Nimic nu se arunca dintr-un copac falnic care ne-a tinut umbra si ne-a produs oxigenul atat de necesar!” Dupa ce ne-a incantat cu atata frumusete si ne-a facut mult bine, nu voi arunca nici un nod si nici o mana de rumegus, de aceea am masina brichetat. Toate resturile lemnoase pot fi utilizate la incalzirea locuintelor si institutiilor. Rumegusul prelucrat poate incalzi la fel de bine dormitoarele si birourile, dar ofera si apa menajera calda.

Am formulat impreuna cu regulamentul de ordine interioara al fabricii de prelucrare a lemnului si iata ce contine el:

-in niciun atelier muncitorii nu inhaleaza praf sau rumegus fiindca exista exhaustor rumegus

-riscul de incendiu este minim fiindca fumatul este interzis in fabrica

-accidentarile sunt cauzate adesea din cauza consumului de alcoole, asa ca muncitorul care vine in stare de ebrietate la serviciu sau este prins consumand alcool este concediat pe loc.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.