10 de lucruri pe care le poti face in Viena

Din cauza faptului ca bugetul nu mi-a permis ca pana la varsta de 30 de ani sa vizitez prea multe tinuturi, in urma unor economii, am reusit ca anul trecut sa vizitez tara mult visata – Austria. Imediat ce am strans banutii necesari, m-am interesat cu privire la un transport persoane Austria Romania si invers, pentru a avea parte de un sejur de-a dreptul spectaculos.
Fiind un pret atat de accesibil de transport la Nicktrans, am decis sa caut si o cazare modesta. Asadar, am ajuns plina de fascinatie intr-un tinut mult visat. Iata ce am facut in Viena si iti recomand sa ma urmezi si tu la randul tau:
Nicktrans-111-370x240
1. Iti recomand sa vizitezi cel mai vechi restaurant din Viena, cunoscut cu numele de GreichenBeisel Inn. Acest loc este des vizitat de turisti, tocmai pentru ca doresc sa admire semnaturile celor mai mari personalitati ce isi au locul pe peretii restaurantului. De altfel, printre acestia se numara Mozart, Einstein, Johhny Cash, Brahms, Strauss, Beethoven si Egon Schiele.
De altfel, pe langa faptul ca vei avea ocazia sa gusti din cele mai delicioase delicatese, ai ocazia sa descoperi o serie de semnaturi extrem de valoroase.
2. Fie ca alegi sa mergi la Opera sau nu, la iesirea din cladire vei putea observa cum multa lume se ingramadeste la Bitzinger sausage stands, un celebru chiosc de carnati ce este extrem de popular in Viena. Pe langa faptul ca gustul acestora este absolut delicios, te vei simti ca un localnic din zona.
3. Daca esti un iubitor de cafea, atunci chiar trebuie sa gusti cea mai buna cafea din cadrul celei mai vechi cafenele din Viena si anume Cafe Hawelka. Cu toate acestea, un alt tip de cafea la fel de buna se afla si intr-o cafenea rotitoare din interiorul careia poti sa admiri Carpatii in adevarata lor splendoare.
4. Stiai sau nu, vienezii se mandresc cu apa ce curge din “fantanile” lor moderne de pe strada. Aceasta este o apa de izvor ce provine din munti, astfel ca nu trebuie sa iti irosesti banii pe apa imbuteliata.
5. Iti place muzica? Atunci ai ocazia sa coordonezi chiar si o filarmonica! In cadrul Muzeului muzicii, ai ocazia sa te bucuri de o experienta de neuitat, fie ca ai 15 sau 50 de ani.
6. Chiar daca nu este deschisa publicului larg, ai ocazia sa o admiri din afara – e vorba despre cea mai neobisnuita fabrica din lume – Hundertwasser District Heating Plant. Aici gunoiul este transformat in energie.
7. In mod gratuit, ai ocazia sa vezi un spectacol absolut splendid de la Opera. Acesta se realizeaza in aer liber, iar din luna martie si pana in septembrie, te poti bucura din plin de o doza de cultura.
8. In cadrul Muzeului de Istorie Naturala se pot observa dinozauri, precum si alte animale disparute deja sau care se afla pe cale de disparitie. In plus, ai ocazia sa vezi cum ai arata ca un om preistoric. Aici nu doar copiii se vor distra de minune, ci si adultii.
9. Targul de Craciun de la Viena este un loc magic in care poti gasi castane coapte, carnati, turta dulce, multe luminite, emotie si voie buna.
10. Cu toate ca Naschmarket este cea mai populara piata din Viena, iti recomand sa o vizitezi pe cea cunoscuta cu numele de Brunnenmarkt. Aici vei descoperi ca te afli intr-o cu totul alta lume cu o usoara alura din universul arab. Pe langa faptul ca preturile sunt destul de mici, restaurantele sunt foarte bune.
Asadar, Austria este tara in are m-as intoarce intotdeauna plina de entuziasm si dornica sa redescopar o magie nemaiintalnita in alte tinuturi.

Nicktrans-61-370x240

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.