Refresh loader

6 lucruri benefice si malefice despre cafea

6 lucruri benefice si malefice despre cafea

6 lucruri benefice si malefice despre cafea

Să vorbim puțin despre acel element “magic” din viața majoritații pe care îl consumăm de dimineață, singur sau alăturat de câteva tigări în cazul unora, elementul “magic” numit cafea. Cu toții știm ce este aia cafea, aproape toți consumăm zilnic cafea, indiferent dacă o consumăm în cantități normale, de o cească, maxim doua sau o consumăm în cantitați exagerate și facem abuz. Însă, câti dintre noi au habar cu ce ne ajută cafeaua dacă o consumăm în cantități normale, sau au habar cu ce ne afectează dacă o consumăm în cantități exagerate. 

Uite 6 lucruri benefice si malefice despre cafea

Cu ce ne ajută o cească, două de cafea:

  1. O cească de cafea îți sporește atenția, capacitatea de concentrare și de memorare. Ai vazut și tu cum o cească  de cafea te pune dimineața pe picioare și îți oferă o bună dispoziție. De ce? Cafeina activează și stimulează activitatea celulelor, iar glucoza este combustibilul necesar acestui proces.
  2. Cafeaua ajută la digestie și la eliminarea substanțelor toxice din organism. Cafeaua este un bun diuretic și stimulează activitatea aparatului excretor.
  3. Îți oferă o porție de energie magnifică. Ai observat faptul că, când bei o cească de cafea energia ta este marită, îți oferă o doză de energie pe parcursul unei zile și alungă oboseala.

Cu ce ne afectează consumul cafelei în exces:

  1. Dacă consumi multă cafea în exces îți poate aduce efecte secundare: tahicardie, transpiraţie şi anxietate acută. Consumul unei cantități mari de cafea îți poate provoca creşterea incidenţei stărilor de depresie şi îngrijorare.
  2. Consumul excesiv de cafea îți poate provoca ameţeli, tremur al vocii, dispnee, dureri de cap şi bătăi neregulate ale inimii.
  3. Este bine știut faptul că, consumul cafelei în cantități mari îți afectează ficatul, riscul de osteoporoza și poate duce la incontinenta urinara.

Cafeina este eliminată din organism abia dupa 24 de ore.

 

Tu ce crezi? Este sau nu benefică cafeaua pe parcursul unei zile?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link