Adolescentul- Cum e moda la Paris

Valy este la colegiul unde sunt si eu  in clasa 11. El este cam neastamparat de felul lui, mereu pus pe sotii, dar noi toti prieteni lui il stimam  si este un bun prieten.

Intr-o zi la sfarsit de an (mai aveam o saptamana de scoala)  ne-am strans cativa baietii, bine-nteles in frunte cu el, sa facem un chef ca de terminarea clasei a 11. Am pus  cu totii bani,  mana de la mana, sa cumparam cele necesare unui chef, si am plecat acasa la alt baiat sa sarbatorim. Lui Valy ii placea foarte mult sa fie in pas cu moda, sa aiba cele mai frumoase haine, cei mai moderni pantofi. Toata lumea ii stiau pasiunea, mai ales profesorii, dar in acea zi parca nu mai era el. Invata foarte bine, era disciplinat, dar acum cand ma gandesc la el imi dau seama ca a fost in acea euforie cand intri in vacanta si a aburilor de alcool.

Cum v-am spus mai sus, ne-am strans cu totii, si cand era cheful in toi, Valy al nostru parca il indemna ceva, vroia sa se duca la colegiu, ba ca nu vrea sa faca absente… mai bine decat sa stea cu prietenii lui, ce baiat cuminte si silitor era.

Dar cum a fost posibil sa se duca ametit la scoala? Uite asa bine, ar spune el. Si-a luat un caiet cu el , si taras grabis a ajuns la ora de istorie. Cand la vazut profesoara era sa cada jos… el ametit, dar imbracat dupa ultima moda.

Ce credeti ca l-a intrebat profesoara?

-Cum e moda la Paris, Valy?

Toata clasa a inceput sa rada cand au auzit raspunsul lui:

-Dupa cum vedeti ca arat asta e moda la Paris, doamna profesoara.

Era tot o veselie in clasa, el de abia putea sa lege doua cuvinte, dar el nu isi prea dadea seama ca este beat, toata lumea era a lui. Normal ca profesooara l-a trimis acasa sa doarma, si vor sta de vorba a doua zi.

Povestea asta am auzit-o a doua zi de la colegii care au vazut ce s-a intamplat in acea zi la scoala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.