Refresh loader

Ai grija de ochii tai si dupa ce ai suferit o operatie de cataracta – afla cum!

Ai grija de ochii tai si dupa ce ai suferit o operatie de cataracta – afla cum!

O interventie chirurgicala precum operatia de cataracta necesita aflarea catorva amanute. Cu siguranta te va interesa sa stii, inainte de toate, cum ti se va imbunatati vederea dupa operatie, care sunt avantajele si de ce merita sa o faci.


Chiar daca medicul oftalmolog te va pune in tema cu ce presupune aceasta operatie, cum se desfasoara si care sunt posibilele riscuri, regasesti si mai jos cateva detalii comune oricarei interventii de cataracta. Spre exemplu, operatia de inlocuire a unui cristalin poate dura intre 10 si 15 minute. Te poti informa mai pe larg din surse sigure, precum este www.medoptic.ro, unde te poti programa pentru investigatii si mai apoi pentru operatie.
Ce presupune operatia de cataracta?
Rolul operatiei este de a te ajuta sa redobandesti calitatea vederii, prin inlocuirea cristalinului natural cu unul artificial. De cele mai multe ori prin aceasta operatie, compensand dioptriile proprii, pacientul scapa de ochelarii de distanta. Exista si situatii cand folosind un cristalin multifocal, pacientul nu mai are nevoie de nici un fel de ochelar indiferent de activitatile sale.
In urma unei operatii de cataracta, pacientul vede rezultatele inca de a doua zi. In functie de cat de avansata este cataracta dureaza si perioada de recuperare. Unele tratamente suplimentare ar putea fi necesare in acest caz.
Ingrijirea dupa operatia de cataracta
Dupa o astfel de interventie e necesara urmarea unui tratament, a celui recomandat de medicul oftalmolog, pe care pacientul il primeste dupa operatie. Efectul picaturilor prescrise este de a grabi procesul de vindecare prin controlul inflamatiei si infectiei. Pana la terminarea acestui tratament care dureaza 2-3 saptamani, vederea este complet vindecata.
Este foarte important ca medicul care efectueaza consultul preoperator, sa se raporteze, daca este cazul, si la celelalte afectiuni de care suferi. Spre exemplu, in caz de glaucom sau diverse afectiuni retiniene, revenirea vederii dupa operatia de cataracta este influentata de cat de severa este patologia oculara.
Putem lua ca exemplu in acest sens doi pacienti, unul suferind de glaucom incipient, iar celalalt de glaucom avansat, ambii cu tratament medicamentos. In cazul primului pacient, vederea va fi insemnat imbunatatita dupa operatie, pe cand la cel de-al doilea nivelul la care va reveni vederea va fi unul mai limitat.
Desigur, rezultatele nu pot fi anticipate, fiecare pacient fiind diferit. Cel mai bine este sa discuti cu un oftalmolog, sa beneficiezi de un consult si sa astepti un diagnostic concret.
Pentru ca este foarte important sa ai grija de ochii tai si sa iei imediat masurile necesare pentru a-ti proteja vederea, te invit sa descoperi mai multe despre operatia de cataracta, dar si alte afectiuni cu care te poti confrunta, respectiv sa stabilesti o programare in cadrul clinicii Meoptic din Suceava.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link