Alege o Vacanta Apuseni!

Alege o Vacanta Apuseni!

Vine vacanta…cu Oxigen Tour! Anul acesta nu imi doresc ceva pretentios pentru vacanta de vara. Nu vreau tari exotice sau capitale europene. Imi doresc ceva autentic, romenesc 100%. Adesea tindem sa ne petrecem concediile peste hotare, incat realizam la final ca nu am vazut nimic din tara noastra. Si crede-ma, avem atatea locuri frumoase! Turistii straini sunt incantati de cate ori vin aici. Si noi ar trebui sa avem acelasi entuziasm. Fiind cu un buget limitat, am ales sa imi incerc norocul cu agentia Oxigen Tour, care imi gasise si in alte dati excursii si circuite extraordinare, ce se pliau perfect pe suma de bani de care dispuneam. Concediul meu este la sfarsitul lui iulie.

La mare nu pot merge asa ca am zis sa caut ceva de 3-4 zile la munte. Nici nu ma gandeam ca nu voi gasi ceea ce sa se potriveasca cerintei mele. Mi s-a oferit o Vacanta Apuseni, la un pret mai mult decat accesibil de numai 630 lei. Perioada vacantei in Apuseni este intre 24 si 28 iulie. Muntii Apuseni sunt printre cei mai frumosi din tara noastra. Sunt cunoscuti pentru peisajele pitoresti si pentru cele mai intersante pesteri din Europa. Este locul ideal pentru cei care doresc sa scape de tumultul orasului si vor cateva clipe de liniste in mijlocul naturii, in locuri inca salbatice, neintinate de mana omului. Poti face si drumetii, profitand de un aer foarte curat.

In acesti munti poti vizita cel mai mare ghetar din Europa, Scarisoara, si Pestera Ursilor, pestera cu cele mai multe formatiuni si schelete de ursi de caverna. Pestera ursilor a fost descoperita in anul 1975, insa abia in 1980 s-a permis vizitarea ei. Doar o treime este deschisa publicului de fapt din lungimea totala de 1,5 km. Pasionatii de speologie vor gasi acest loc ca fiind unul extrem de divers si minunat.

Este impartita in 3 galerii si 4 sali. In prima galerie, Galeria Ursilor, s-au gasit schelete de ursi de caverna ce au peste 15000 de ani. La Scarisoara vei vedea cel mai mare ghetar subteran, cu o vechime de 4000 de ani. Pestera care adaposteste ghetarul se intinde pe o suprafata de 700 de metri.

Se pot explora Sala Mare, Sala biserica si sala acoperita cu stalagmite. Insa, pana acolo, trebuie sa cobori 270 trepte. In anul 1938 aceasta pestera a fost declarata monument al naturii. Este ceva spectaculos si nu vei fi dezamagit.

De asemenea, vei putea vedea in a treia zi Cetatile Ponorului. Este vorba despre complexul carstic de la Cetatile Ponorului. Acesta a fost numit Everestul speologiei din Romania. Acestui complex i s-a spus “cetate” datorita stancilor imense de la suprafata, ce dau impresia unor ziduri de cetate. Aici vom intalni galerii subterane, galeria principala avand 2km. Aceasta este strabatuta de un rau subteran ce formeaza cascade impresionante.

Cheile Galbenei reprezinta un alt punct de atractie pe care il vei vedea in aceasta vacanta. Circuitul Galbenei este considerat a fi cel mai dificil si lung traseu. Valea Galbena iti va oferi atractii extraordinare: padure de conifere si foioase, ciuperci si miros de muschi, poienite cu flori si cu fan, o cascada. Vei fi cucerit pe loc de salbaticia peisajului. Izbucul Galbenei este un mic lac alimentat cu apa de dedesubt care dreneaza in subteran bazinul Padis-Cetatile Ponorului. Cheile Galbenei s-au format datorita debitului puternic de apa care a taiat adanc in masivul de calcare, dand nastere uneia din cele mai grandioase chei din muntii nostri.

Acestea sunt cateva dintre minunatiile pe care le propune micuta vacanta din Apuseni oferita de Oxigen Tour. Nu am mai stat pe ganduri si m-am inscris. Sunt absolut convinsa ca voi avea parte de cea mai frumoasa vacanta. Daca inca nu ti-ai ales destinatia de vacanta, sau bugetul tau este unul limitat, aceste mici circuite oferite de Oxigen Tour sunt exact ceea ce iti trebuie. Daca insa dispui de un buget mare, iti poti alege destinatii inedite precum Nepal sau Chile, locuri pe care le vezi odata in viata. Cel mai important este sa pretuiesti fiecare clipa pe care o petreci in calatoria aleasa si sa te intorci cu aminitri si experiente despre care sa povesteti si peste ani. Acceseaza acum site-ul si alege excursia potrivita pentru tine.

Name (required)Email (required)Website

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.