Refresh loader

Alege un utilaj foraj orizontal pentru a face treaba de profesionisti!

Alege un utilaj foraj orizontal pentru a face treaba de profesionisti!

Forajul directional orizontal (HDD) este o metoda de instalare a conductelor subterane, a cablurilor si a conductelor de service prin metode fara sant. Aceasta implica utilizarea unei masini de gaurit directional si a atasamentelor asociate, pentru a gauri cu precizie de-a lungul traseului ales al gaurii si a reumple conducta necesara. Adesea pentru aceste proceduri se foloste un  utilaj foraj orizontal care sa simplifice toata operatiunea. Magazinul eurogrup-utilaje.ro ofera astfel de utilaje de la producatori renumiti, iar gama vasta asigura mai multe modele in functie de necesitatile clientului.

Cum functioneaza aceste utilaje?

Prima etapa consta in forarea unui orificiu pilot de diametru mic. Lichidul de foraj este pompat prin conducta de gaurit pana la burghiu, in cazul in care jeturile de inalta presiune si bitul vor macina solurile din fata tijei de foraj. Lichidul de foraj va transporta si butasii inapoi la groapa de intrare la instalatia de foraj. Urmarirea orificiului pilot se poate face in mai multe moduri, in functie de dimensiunea si complexitatea masinariei. Masinariile mai mici se realizeaza folosind un sistem de ghidare in mers, in timp ce masinariile mai mari, mai complexe, au un sistem de tip magnetica cu fir. Cu ambele metode exista un transmitator sau instrument de directie situat in apropierea capului de foraj care trimite un semnal inginerului de locatie care ofera coordonatele exacte ale tijei de foraj. Sunt luate constant lecturi care verifica adancimea, alinierea si procentul inclinarii capului de foraj.

Operatorul si localizatorul vor face corectii pentru a mentine orificiul pilot de-a lungul traseului prestabilit. Viteza orificiului pilot va varia in functie de conditiile existente ale solului si de cantitatea de directie necesara. La atingerea punctului de iesire, carcasa si bitul de baliza sunt detasate si inlocuite cu un radiator. 

Al doilea pas este preamestecarea orificiului pilot si marirea acestuia la o dimensiune suficienta pentru a instala in siguranta liniile de produse. Un radiator este tras inapoi si rotit in timp ce pompeaza lichidul de foraj pentru a taia si a elimina solidele pentru a mari gaura. Vitezele de preamarire vor varia in functie de conditiile existente ale solului si de cantitatea de butasi care sunt scoase din gaura.

Betonul si alti aditivi vor fi folositi pentru a asigura o gaura curata si stabila. Betonul este folosit pentru a crea un „strat de suprafata” in jurul partii exterioare a gaurii in timpul preamaririi. Acest lucru va ajuta la stabilitatea orificiului de foraj si la pierderea sau infiltrarea fluidului. Aditivi precum polimeri sunt folositi pentru a ajuta la spargerea solurilor argiloase. Un fluid de gaurire amestecat mai uniform va impiedica orice blocaj in interiorul gaurii de foraj.

Ultima etapa este extragerea conductei in orificiul preamortizat. Bara de foraj si dispozitivul de frezare vor fi atasate la un pivot, care este utilizat intre linia de produs si remorca pentru a preveni orice tensiune torsionala de la sirul de gaurit rotativ care este transferat pe conducta produsului. Pe masura ce teava produsului este trasa in gaura de foraj, lichidul de foraj este pompat in jos pentru a asigura lubrifierea conductei.

De ce sa folosesti forajul directional orizontal? 

-Forajul directional sau forajul orizontal este o modalitate de a obtine utilitatile dintr-un punct in altul fara a distruge terenul existent sau obstacolele care se afla intre cele doua puncte.

-Forajul directional orizontal merge peste si dincolo de santurile traditionale; conectarea utilitatilor si serviciilor in locuri in care transeaua traditionala este imposibila. 

-Forajul directional este utilizat in principal pentru realizarea trecerilor sub rauri, drumuri si structuri existente, cu scopul de a instala conducte si conducte pentru transportul diferitelor tipuri de fluide si materiale.

-Tehnica HDD are costurile mai reduse de constructie si restaurare a noilor conducte de apa si ape uzate, si pentru reabilitarea conductelor defecte in zonele urbane unde nu este necesara sau imposibila excavare

Cand a inceput forajul directional orizontal? 

Forajul directional orizontal a fost o idee a lui Martin Cherrington care s-a concretizat pentru prima data la inceputul anilor 1960, cand lucra pentru o companie de instalatii de utilitate din Los Angeles.

In timp ce se afla la un loc de munca, a fost martor la o alta companie care facea unele lucrari in apropiere, folosind un burghiu de mana pentru o instalatie de linie de gaz. Din aceasta, Cherrington s-a familiarizat cu conceptul de foraj ghidat si a dorit sa-l faca cu un pas mai departe. A sfarsit facand cativa pasi mai departe. 

Utilaje precum TERRA – JET DJ 23 XL pot face diferenta intr-un scenariu de foraj orizontal, deoarece aceste masinarii special concepute pot duce sarcina la bun sfarsit. Modelul TERRA – JET DJ 23 XL este propulsat de un motor DEUTZ diesel de 100 CP puternic (Tier 4 final), TERRA-JET DJ 23 ofera pana la 11 tone forta de tractiune, 3.100 Nm de cuplu si o viteza maxima a axului de 284 rpm.

Masina compacta, dar puternica, reduce amprenta locului de munca si creste productivitatea. Timpul rapid de configurare, mobilitatea sporita si o interfata de operator usor de utilizat fac din DJ 23 una dintre cele mai productive masini HDD din clasa sa. De asemenea, Cabina instalatiei de foraj hdd TERRA-JET DJ 23 poate fi rotita de la 0 ° la 60 °, chiar daca operatorul se afla in cabina. Cabina se intoarce printr-un cilindru hidraulic. 

Niciodata nu a fost mai simplu pentru firmele de constructii sa foreze in orizontala ca acum, datorita utilajelor profesionale de la Eurogrup!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link