Aranjamente amenajarea gradinilor

Amenajarea unei gradini poate fi un proiect de suflet, oricine isi doreste sa transforme spatiul in asa fel incat sa se simta cu adevarat acasa iar gradina este o oaza de liniste. Cu totii ne regasim linistea in mijlocul naturii. Daca pana in prezent ai tot amanat din diverse motive amenajarea gradinii iti propunem doua idei interesante.

Daca iti surade ideea de a-i amenaja gradina cu ajutorul unuia din cele mai importante elemente, Apa, atunci acesta este cel mai potrivit moment pentru a pune aceasta idee in practica. Apa este cea care ne imbogateste gradina, creeaza perspective noi, reprezinta un loc atragator pentru odihna si relaxare. Intr-o gradina astfel amenajata vei avea parte de seri de vara de neuitat. O gradina ce implica apa ofera o multime de posibilitati de amenajare – pietre de rau in fata casei de exemplu, un parau sau un iaz mic – nu exista practic nicio situatie in care o gradina sa nu fie pusa excelent in valoare cu ajutorul apei. Iazul din gradina poate fi extins si sa devina o cascada sau un parau. Daca ai mai mult spatiu la dispozitie poti realiza mai multe iazuri si sa creezi un adevarat peisaj. O alta varianta posibila o reprezinta lacul construit cu ajutorul unei folii care va completa armonios spatiul. Pe bricopro gasesti o gama variata de produse pentru casa si gradina, la cele mai bune preturi.

In ceea ce priveste formele rotunde, acestea din urma confera gradinii un aspect amuzant si original. Un cerc bidimensional sau o sfera tridimensionala reprezinta figuri perfecte pentru o gradina care ii vor conferi o nota armonioasa. Amenajarea gradinii si impartirea suprafetelor dar si alegerea plantelor se va face in functie de aceste forme generoase, le va respecta. In amenajarea unei gradini structurarea suprafetei trebuie sa fie pe primul loc. Se poate alege o forma stricta a suprafetelor sau beneficiarul poate alege sa se joace cu o forma geometrica cunoscuta sub numele de rozeta. O alta idee ar fi suprapunerea suprafetelor circulare.

Elementele importante ale gradinii, centrale– iazul, gazonul, centrul de relaxare sau straturile cu flori –  trebuie, in mod obligatoriu, sa respecte forma aleasa. Alegerea plantelor trebuie si ea sa tina cont de tema centrala – coroanele rotunde ale artarilor si ale salcamilor se dovedesc a fi cele mai usor de intretinut, sunt excelenti pentru gradinile mai mici. Tisa, laurii si Cismirul in schimb se pot taia si ei rotund insa acest lucru fie nu prea merita, fie dureaza mai mult, chiar cativa ani.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.