Refresh loader

Avantajele si dezavantajele bujuteriilor placate cu aur

Avantajele si dezavantajele bujuteriilor placate cu aur

Bijuteriile sunt un accesoriu foarte important pentru mulți oameni, atât bărbați, cât și femei. Există o mulțime de oameni care nu își pot imagina iesirea din casă fără cerceii, brățările sau colierele preferate. Ba mai mult, mulți dintre ei nici nu își scot astfel de piese de bijuterie atunci când se spala sau merg să doarmă. Dar trebuie să avem în vedere că astfel de accesorii sunt de obicei cu adevărat delicate și că trebuie să fie tratate cu o atenție adecvată dacă dorim să le folosim pentru o perioadă mai lungă de timp. Unul dintre cele mai populare tipuri de bijuterii sunt cele placate cu aur. Pare incredibil de elegant și real și este oarecum ieftin.

Bijuterii placate cu aur – ce sunt acestea?

Nu există nici o îndoială că bijuteriile din aur sunt cu adevărat elegante și se potrivesc diferitelor tipuri de ținute. Nu este de mirare că sunt iubite de atât de mulți oameni din întreaga lume, atât de bărbați, cât și de femei. Dar să fim sinceri, bijuteriile din aur solid sunt destul de costisitoare și nu toată lumea își poate permite. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care inelele, brățările, colierele și toate celelalte piese de bijuterie placate cu aur au devenit atât de populare. Arată uimitor, dar în același timp sunt mai accesibile.

În general, bijuteriile placate cu aur sunt realizate dintr-un anumit metal de bază, cum ar fi de exemplu argintul sau cuprul. Dar apoi suprafața  este acoperită cu un strat foarte subțire de aur și acel proces se numește placare. Pentru a o face profesional, bijuteria trebuie să fie scufundată într-o soluție care include aur sau un aliaj colorat cu aur. Apoi este acoperit cu un curent electric, care declanșează o reacție electrochimică. În consecință, un strat subțire de aur este depus pe suprafața unei astfel de bijuterii. Unii oameni se referă la astfel de articole precum bijuteriile din aur fals, dar trebuie să fiți conștienți de faptul că stratul care acoperă metalul de bază este realizat din aur real.

Există multe motive pentru care bijuteriile placate cu aur sunt atât de populare în rândul clienților. În primul rând, acestea sunt puternice și durabile, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cerceii sau colierul preferat. De asemenea, nu sunt foarte scumpe și  există pe piață multe modele diversificate, ceea ce înseamnă că veți avea o gamă mare de alegere și vă puteți permite o mulțime de bijuterii excepționale. Din păcate, obiectele placate cu aur prezintă și unele dezavantaje, de care trebuie să fiți conștienți. Inelele și brățările tale de acest fel se vor oxida în timp, iar stratul lor auriu poate fi zgâriat sau ciobit.

Și ceea ce te interesează cel mai mult: dacă poți purta bijuterii placate cu aur la duș. Răspunsul este din păcate: nu, nu poți face asta! Când faceți duș sau baie, bijuteriile pe care le purtați, de exemplu, un lanț de aur cu pandantiv, vor fi cufundate sub apă pentru o perioadă lungă de timp. Cu cât astfel de bijuterii placate cu aur rămân sub apă, cu atât sunt mai mari șansele ca stratul să se curețe complet si, același fenomen îl întâlnim și la transpirație. Și nu este, probabil, ceea ce îți dorești, ca posesor de astfel de obiecte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link