Avantajul hidrofoarelor

Desi pare greu de crezut, apa menajera nu este inca o posibilitate accesibila pentru toata lumea. Din fericire insa exista si optiuni in acest sens, de genul hidrofoarelor spre exemplu. Cu scop multiplu si cu avantaje pe masura, descoperim astazi cum ajuta de fapt un hidrofor.
Hidrofoarele si utilizarea lor
Cea mai comuna necesitate si motivul pentru care se alege un hidrofor face referire la alimentarea cu apa. Cu toate acestea, nu este singurul aspect legat de utilitatea lor. Poate fi vorba de irigatii, de stropit cu apa, printre altele.
In ceea ce priveste utilizarea acestui sistem, avantajele vizeaza clar si ceea ce tine de confort. Asta pentru ca un hidrofor – desigur, unul ales din clasa celor calitative – nu este zgomotos ci dimpotriva, chiar silentios si nu isi face prea mult simtita prezenta. De asemenea, un astfel de sistem nu implica nici efortul fizic de a alimenta coloana de aspiratie cu apa. Cu alte cuvinte, odata instalat, hidroforul isi face treaba singur.
Acum in functie si de tipul de hidrofor, exista particularitati ale situatiilor. Spre exemplu, un hidrofor de putere mica va fi ales in cazurile in care nevoia de o astfel de sursa de apa nu este una de nivel extins. Sau cel putin nu este sursa principala, deci utilizarea acestui sistem nu va fi intensa, prea frecventa. Capacitatea de furnizare a apei va fi pe masura.
Ce trebuie sa stim de asemenea despre astfel de sisteme este ca aspiratia apei se poate realiza de la adancime de 7 pana la 8 metri maximum. Asadar, stiind si localizand sursa apei, alegerea hidroforului vine ca un plan ulterior. Daca este necesar unul pentru o adancime mare, va veti orienta spre un hidrofor cu ejector.
Hidroforul de putere mica
Daca necesarul impune alegerea unui hidrofor cu o putere mai mica, o recomandare ar fi cel de la Leader. Are un debit de 2,7 m3/h, cu o putere maxima de 600 de W. Adancimea maxima la care poate furniza apa este de 7 metri, cu un vas inclus ce are capacitate de 24 de litri. Poate functiona in parametri optimi chiar si cand apa este mai calda, cand lichidul pompat are un maximum de 30 de grade. Un astfel de hidrofor vine de la producatorul Aquatechnica si dispune de o garantie de 2 ani.
Preturile sunt si ele la fel de variate. Avand in vedere utilitatea acestuia si cat de mult face diferenta intre cazurile in care apa curenta lipseste si cum un hidrofor scuteste de o munca fizica in plus, se poate spune ca este clar o investitie de luat in seama. Ba chiar piata de acest gen este atat de generoasa incat se gasesc optiuni pentru toate buzunarele.
Accesibilitatea acestui tip de sistem ce poate furniza apa, ce poate fi sursa de irigatii pe langa casa, face ca popularitatea lui sa fie una extinsa. Mai ales pentru cei din zone rurale, un astfel de sistem instalat este un necesar. Poate fi foarte usor gasit si achizitionat, chiar si din cadrul magazinelor online, pastrand insa aceeasi calitate si garantie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.