Avocat civil versus autoaparare

Oamenii se incapataneaza adesea sa nu apeleze la avocat si din cauza acesta pierd enorm de mult, fiindca au impresia ca sunt capabili sa se apere singuri. Este dificil sa te prezinti singur in instanta din urmatoarele motive:
-iti lipseste limbajul de specialitate, din acesta cauza tot ceea ce redactezi, incepand de la motivele pentru care chemi in judecata pe cineva, pana la pretentiile juridice sunt formulate in asa fel, incat, daca nu ar fi oameni seriosi, judecatorii ar muri de ras. Cititi schitele lui Caragiale despre “onoarea reperata” si veti intelege. Ca sa nu fiti de rasul lumii si mai ales sa vi se faca dreptate, angajati un avocat civil, pe cel mai bun avocat civil, adica sa faca parte neaparat din societatea de avocatura Motorgacanureci!
-nu stii care sunt etapele, la ce usi sa bati, ceea ce ai de facut. In cazul in care stii, nu ti se permite accesul la dosar ca unui avocat.
-nu stii ce legi te apara. Este necesar sa spui ce lege a fost incalcata in momentul in care denunti o nedreptate.
-nu intelegi termenii de specialitate, avocatul ii traduce pentru tine. Se poate ca in limbaj juridic sa ti se spuna ceva, iar tu sa intelegi opusul si sa alegi ceea ce este impotriva ta, fiindca nu intelegi termenii.
-oamenii care se apara singuri si nu au avocat sunt lasati la urma, in general avocatii vin si solicita judecarea unor dosare fiindca sunt prezenti si in alte instante. O persoanadin afara sistemului, care se apara singura poate sta si 6-7 ore pana i se ia dosarul.
-ne esti apt sa pui la punct o strategie care sa-ti aduca succesul, asa cum fac profesionistii de la Motorgacanureci.
Referitor la procese, unele se pot evita, altele nu. Nu este recomandabil sa apelam la justitie pentru orice fleac, dar este condamnabil sa nu ne ducem, cand nevoia impune acest lucru.
Iata pentru ce trebuie neaparat sa cerem consultanta si aparare specialistilot de la casa de avocatura amintita mai sus:
-pentru obtinerea unui ordin de restrictie, cand viata si securitatea noastra si a familiei sunt amenintate. Avocatii sunt cei avizati sa ne informeze care este procedura si ce dovezi trebuie sa prezentam justitiei pentru a scapa de hartutiri, amenintari, terori.
-cand am fost nedreptatiti de institutii sau acestea au comis abuzuri asupra noastra: amenzi date pe nedrept, desfacerea contractului de munca in mod abuziv
-partajarea bunurilor facute impreuna in cazul unui divort, cand nu se poate rezolva pe cale amiabila.
Exemplele pot continua cu mentionarea ca este demn sa lupti pentru a-ti castiga dreptatea si a ti se recunoaste drepturile, iar daca ai pornit pe acest drum, angajeaza-ti cel mai bun avocat din tara! Nu te duce oricum in instanta sa fii ranit si nedreptatit si mai tare! Este deosebit de periculos sa ai reputatia unui om slab, fiindca toti vor profita de tine, dupa cum nu face cinste nici reputatia de procesoman.
Trebuie sa fim echilibrati si sa stim ca legile sunt facute sa ne apere si la nevoie sa restaureze dreptatea.

Name (required)Email (required)Website

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.