Beneficiile tehnologiei Inverter

 Eficiența unui aparat de aer conditionat cu tehnologie inverter este îmbunătățită, deoarece ciclurile de pornire / oprire sunt eliminate într-un DC invertor AC. AC nu funcționează la putere maximă, dar menține temperatura dorită. Acesta este un alt motiv pentru care AC-urile pot economisi energie, chiar dacă există întreruperi regulate ale alimentării.

Aparatele de aer conditionat inverter functioneaza optim din punct de vedere energetic în aproape toate situatiile. Răcirea sau încălzirea mai rapidă (în funcție de disponibilitatea caracteristicilor) poate fi realizată deoarece un inverter  poate varia puterea necesara pentru a crește răcirea sau încălzirea inițială.

Convertizoarele  Inverter nu pun în sarcină suplimentară sursa de alimentare. Prin urmare, nu observați fluctuații ale electricității cauzate de acestea. Durata de viață a componentelor (utilizată în AC și alte componente electrice de uz casnic) este mărită din același motiv, al puterii optimizate.

Invertoarele sunt mult mai silențioase în comparație cu cele convenționale. Unitatea exterioară face de obicei mult mai puțin zgomot.

Aceste tipuri de aparate folosesc deseori un gaz de agent frigorific ecologic (R410A), care nu provoacă efecte dăunătoare precum CFC-urile pe stratul de ozon.

Răcirea sau incălzirea sunt menținute cu mult mai multă acuratețe, deoarece aparatul nu se oprește, iar celelalte aspecte contribuie la funcționarea stabilă și ușoară.

Cele mai multe astfel de aparate cu convertizor sunt dotate cu sistem de aer condiționat dual-mode, care face mai mult sau mai puțin pentru prețul mai mare comparativ cu centralele de răcire. Un AC cu dublă functie, care se răcește sau se încălzește în funcție de vreme, vă va aduce mai multe economii pe tot parcursul anului.

Costurile de reparare cresc, deoarece componentele sunt mai sofisticate și, prin urmare, mai scumpe. Ele necesită mai mult efort pentru construire sau reparare.

Tehnicienii de specialitate sunt greu de găsit pentru AC invertoare. Majoritatea tehnicienilor locali nu au nici o experiență cu aceste noi aparate.

Pierderile de energie de conversie apar în fiecare dintre pașii de conversie. Pierderile pot ajunge până la 4-6%, în funcție de condițiile și calitatea echipamentului.

Doar câteva dintre brandurile oferă aparate de aer conditionat de tip inverter split  3-DC / 4-D / All-DC.

Noile aparate  vin adesea cu ani de garanție și, până la sfârșit, problema actuală a tehnicienilor necalificați va fi rezolvată. Și în ceea ce privește costul mai mare platit pentru a cumpăra un inverter  este o cauză, veți ajunge să plătiți mai puțin pe termen lung, deoarece factura dvs. de electricitate scade semnificativ.

 

 

Distribuie

Leave a Reply