Refresh loader

Bucătar la un restaurant cu stele Michelin și celebritatea

Bucătar la un restaurant cu stele Michelin și celebritatea

Acum câteva zile, stând și citind printre rânduri pe internet despre rețete culinare și despre felul în care noi mâncăm foarte nesănătos în prezent. Cuprins până peste cap de plictiseala, mi-am imaginat puțin timp cum ar fi fost dacă eu profesam în alt domeniu, începând de jos, până treceam la un nivel ridicat în postura de bucatar la un restaurant cu stele Michelin. 

Dar, până să va spun povestioara, să strecurăm puțin printre rânduri ce am aflat despre alimentația din ziua de azi. Este foarte clar că în acest secol aproape nimeni nu se mai strofoacă să manance sănătos, notăm mâncarea după gustul ei de cele mai multe ori și uităm să ne mai gândim și ce este sănătos și ce nu în mâncare. De foarte multe ori, mâncarea din secolul nostru este industrializată, foarte pătrunsă de chimicale, iar noi punem mai mult accent pe gust, decât pe ceea ce ar trebui pentru sănătatea noastră. Este evident faptul că în orice magazin gasim tot ce ne dorim, dar cât de sănătoase sunt acele alimente pe care le cumpărăm și le mâncăm în mod frecvent? Până și uleiul de astăzi este plin de aditivi și conservanți, normal că pentru producători produsul trebuie să reziste cât mai mult timp, ca să nu piardă bani.

Iar acum, că am trecut despre câteva lucruri despre alimentația noastră, să revenim puțin în prima parte a articolului și să vedem ce poveste mi-am imaginat.

Începănd de la o vârstă fragedă, strecurându-mă pe lângă bunica și mama mea când găteau, am prins plăcerea gătitului, fiind din ce în ce mai interesat despre acest domeniu, punând mereu întrebări din care să învăt din ce în ce mai mult. Însă, odată cu vârsta și eu mă perfecționam din ce în ce mai mult în acest domeniu. Asta până când m-am decis să fac un curs de bucătar pentru a obține un job în acest domeniu. Înaintând în vârstă, devenisem ce îmi dorisem de atât de mult timp, eram bucătar la un micuț restaurant din localitate. Nu voiam să mă opresc aici, voiam să progresez în domeniu, să ajung cel mai bun bucătar. Încercând mereu lucruri noi și învățând în fiecare zi câte ceva, am ajuns bucătar la un restaurant cu stele Michelin, ceea ce îmi doream de foarte mult timp. Cu timpul am învățat și mai multe lucruri, perfecționându-mă din ce în ce mai mult. Dar, odată cu trecerea timpului, am observat cât de nesănătos se mănâncă, voiam să schimb asta. Normal că, cu timpul m-am documentat din acest punct de vedere și aveam deja ideile făcute.

Într-o zi, am fost contractat să asigur o cină romantică până seara pentru două persoane, era momentul potrivit să fac schimbarea pe care o voiam, aveam în cap să nu mai folosesc ulei din comerț pentru acea cină, mai ales că una dintre cele 2 persoane era celebritatea mea favorită. Voiam să o impresionez cu o cină bine pusă la punct, mai ales că persoana respectivă a fost în foarte multe restaurante, voiam ca eu să îi fac cea mai gustoasă cină. M-am gândit să le prepar friptură de vită cu sos gorgonzola. Însă, cum v-am spus, nu voiam să folosesc ulei din comerț, voiam să obțin singur un ulei pur, fără aditivi și conservanți, oferindu-le o cină gustoasă, dar în același timp și sănătoasă.

Doar că, pentru asta am avut nevoie să fac o mică investiție, o investiție benefică. Aveam nevoie neapărat de ceva cu care să obțin uleiul dorit. Așa că, am căutat și am găsit cea mai eficientă presă de ulei la rece . Zis și făcut, am comandat presa și am preparat mâncarea. Obiectivul meu a fost atins, a fost o cină romantică pe cinste, iar celebritatea mea favorită a fost foarte mulțumită de mâncarea pe care am preparat-o.

Eu am fost și mai mulțumit decât ea, pentru că am reușit să îmi surprind clientul mult așteptat cu ceea ce am făcut. Nici măcar nu a costat mult investiția pe care am făcut-o pentru a obține uleiul dorit, pentru că magazinul profistore.ro mi-a oferit reduceri interesante pentru ceea ce am comandat.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link