Camera frigorifica – refrigerare

Camerele frigorifice sunt necesare in momentul in care se lucreaza cu alimente si ingrediente perisabile. Nu este de mirare faptul ca sunt prezente in atat de multe restaurante si spatii.
Refrigerarea reprezinta un proces prin intermediul careia temperatura mediului ambiant este redusa astfel incat alimentele sa se poata pastra in cele mai bune conditii. Refrigerarea reprezinta o metoda pe care o foloseau inclusiv stramosii nostri, acestia obisnuiau sa foloseasca gheata pentru a pastra cat mai mult timp posibil mancarea. Isi depozitau mancarea in pesteri sau in adaposturi pline cu gheata sau zapada, o metoda extrem de eficienta in perioada calda. In zilele noastre se foloseste tot gheata pentru a putea pastra si transporta alimentele in cele mai bune conditii, metodele de care dispunem fiind mult mai eficiente. De asemenea, se apeleaza la diverse instalatii frigorifice cat mai eficiente, cu un consum cat mai redus, astfel incat folosirea lor sa fie cat mai economa.

In cazul in care esti in cautarea unei camere frigorifice de refrigerare trebuie sa stii ca aceasta poate ajunge la temperaturi cuprinse intre -10 si 5-6 grade. Sunt extrem de utile pentru pastrarea fructelor si legumelor, a sucurilor, a mancarii sau diferitelor alimente. Capacitatea unei astfel de camere poate varia in functie de solicitarea clientului, fiecare proiect in parte fiind personalizat. O camera frigorifica de refrigerare este construita din panouri termoizolante de diferite grosimi pentru a se putea mentine temperatura necesara in interior si sunt dotate cu echipamente performante si moderne cum ar fi agregate, elemente de automatizare si control sau sulfante.

Frigul artificial are o utilizare larga in industria alimentara, este practic o necesitate, fiind deosebit de eficient pentru conservarea produselor perisabile. Refrigerarea este un proces care contribuie la prelungirea duratei de conservare, la modificarea temporara a unor proprietati fizico-chimice atat de necesare operatiilor tehnologice diverse – margarina, ciocolata, unt – si la crearea unor conditii optime de temperatura pentru procesele bio-chimice – industria berii sau vinului. Refrigerarea presupune asadar racirea produselor alimentare pana la o temperatura apropiata de cea pentru congelare.

Calitatea produselor alimentare sau a bauturilor este astfel conditionata in mare parte de catre metodele de pastrare si conservare. De aceea, in momentul in care vei avea nevoie de o camera de refrigerare trebuie sa tii cont de mai multe criterii pentru a te asigura de faptul ca ai facut cea mai buna alegere.

Fie ca detii un magazin alimentar, un magazin de mai mari dimensiuni, un restaurant, o terasa sau orice alta locatie unde tii produse de tipul celor amintite mai sus este necesar sa ai astfel de depozite pentru a pastra marfa si alimentele in siguranta si pentru a evita alterarea acestora si implicit pierdearea cauzata de asta. Alege camera frigorifica de refrigerare si poti sa pastrezi in conditii optime o varietate de produse si alimente.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.