Cantece si muzica de copii

Nepotelul meu este in invatamantul prescolar de putin timp. Este foarte fericit, se intelege cu toata lumea, iar educatoarele sunt foarte mandre de el. Nu de foarte mult timp au inceput sa invete cantece, nepotelului meu ii placea foarte mult, cand ajungea acasa canta toata ziua ce l-au invatat educatoarele. Retinea foarte repede cantecele si nu l-ai fi putut opri din cantat nici gand.
Pe viitor, am sa vorbesc cu mama lui sa il dam la niste cursuri muzicale, de ce sa nu ii oferim aceasta dorinta daca el este innebunit dupa muzica.
Prin cantec isi dezvolta si isi antreneaza atentia distributiva, gandirea logica, creativitatea, afectivitatea, memoria, vointa, spiritul de ordine si disciplina, punctualitatea, care cu timpul, devin productive in alte domenii de activitatea si contribuie la dezvoltarea calitatilor motrice.
Prin aceste cantecele pe care le invata, isi dezvolta foarte mult capacitatea de memorare, cu cat ii place mai mult cu atat retine mai repede si invata cu mai multa placere.
A fost o perioada in care eu am fost nevoit sa stau cu el o saptamana, pentru ca mama lui trebuia sa plece urgent din oras. Nu a fost nici o problema, eu eram bucuros ca pot avea grija de el si sunt util, eu il duceam la gradinita, eu il aduceam, etc, eu ma ocupam de el. Intr-o zi m-am gandit sa il invat un cantecel, voiam ca educatoarele sa fie si mai mandre de el, voiam ca a doua zi cand se duce la gradinita, educatoarele sa ramana cu gura cascata. Insa, eu habar nu aveam nici un cantec, asa ca am intrat pe internet sa caut. Voiam sa fie un cantecel frumos si nu foarte greu de retinut. Nu a fost greu sa gasesc. Am gasit pe site-ul Ani de Scoala, cateva cantece si muzica de copii foarte interesante si frumoase.
Nu a fost greu sa retina cantecul pe care l-am rugat sa il invete. L-am rugat sa invete cantecul
“Copilăria nu o vom uita”, un cantecel foarte frumos despre copilarie.
“Dragi copii din lumea-ntreagă
Flori albastre, mândre flori
Toate gândurile noastre
Se îndreaptă către voi.

Refren:
Copilăria n-o vom uita
Nu ne mai întâlnim cu ea
Copilărie noi te iubim
Mereu copii am vrea să fim.
Dacă-o jucărie dragă
Din vitrină a dispărut
Şterge lacrima pribeagă
Nu uita că ai crescut.

Refren:
Copilăria n-o vom uita
Nu ne mai întâlnim cu ea
Copilărie noi te iubim
Mereu copii am vrea să fim.
Dacă o tristeţe-apare
Peste chipul de copil
Cheamă zâmbetul de soare
Cheamă-o rază de april.

Refren:
Copilăria n-o vom uita
Nu ne mai întâlnim cu ea
Copilărie noi te iubim
Mereu copii am vrea să fim.
Dac-a ta învăţătoare
Din nimica te-a certat
Nu uita că pentru tine
Mama e cu adevărat.

Refren:
Copilăria n-o vom uita
Nu ne mai întâlnim cu ea
Copilărie noi te iubim
Mereu copii am vrea să fim.”
I-a placut foarte mult acest cantecel si a fost bucuros dupa ce l-a invatat, mereu il spune, nu se mai oprea abosolut deloc.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.