Care este diferența dintre acetona și produse non-acetonă?

Ai stat vreodată într-un magazin cu unghii ciobite și te-ai uitat la toate opțiunile pentru îndepărtarea unghiilor? Nu esti singura.

Principala decizie pe care trebuie să o luați este dacă doriți să îndepărtați oja cu polimerul de acetonă sau acetonă. Iată secretul simplu: în timp ce acetona va funcționa mai repede la obtinerea polishului de pe unghiile tale, eliminatorii de acetonă vor fi mai blânzi pentru ei.

Deci, ce se întâmplă în acești eliminatori? Acetona este un lichid limpede, puternic mirositor și foarte inflamabil. Este un solvent, capabil să dezintegreze chiar și plasticul. Acest lucru explică de ce funcționează atât de repede, încât se rupe și îndepărtează unghiile. Alcoolul izopropilic este utilizat în mod obișnuit în fabricarea de acetonă.

Principalul ingredient activ în eliminatorii care nu au acetonă este, de obicei, acetat de etil. Fabricat din etanol și acid acetic, acest dizolvant de unghii fara acetona SNB  este incolor și, de asemenea, inflamabil. Pe lângă faptul că este folosit și ca solvent, mirosul său parfumat a dus la utilizarea în parfumuri.

Majoritatea substanțelor de înlăturare a lacului de unghii vor include solvenți ca ingrediente. Dacă vă puteți aminti lecția despre polimeri din clasa de chimie de liceu, gândiți-vă la aceasta: Removerul pentru unghii este un solvent organic lichid. Lacul de unghii este un polimer organic întărit. Atunci când se îndepărtează produsul de îndepărtare a polimerului, moleculele solventului își vor forța calea prin moleculele de polimer, cauzând dezintegrarea polishului.

Din cauza puterii acetona ca solvent, nu ar trebui să fie folosit pe unghiile false. Solventul din dispozitivul de îndepărtare a ojei vă va slăbi extensiile și le va face să se separe de unghiile naturale. Unul dintre motivele pentru care s-au creat substanțe de înlăturare a unghiilor cu non-acetona a fost să fie utilizat pe extensiile unghiilor.

Dacă aveți preocupări serioase cu privire la sănătatea substanțelor chimice utilizate atât în ​​soluțiile de îndepărtare a acetonă, cât și în cele care nu conțin acetonă, trebuie să vă gândiți să treceți la un dispozitiv de îndepărtare a unghiilor care nu utilizează ingrediente toxice. Există, de asemenea, multe produse de îndepărtare a ojei  pe piață care se laudă a fi pe deplin “naturale” și biodegradabile.

Distribuie

Leave a Reply