Refresh loader

Carucioare copii

Carucioare copii

Nu cred ca aveam mai mult de 8-9 ani cand verisoara mamei mele a adus pe lume un pui de om blond, cu ochi albastri, cu pumnisorii cat nucile. Desi spuneam mereu ca nu vreau fratiori, ca nu imi plac bebelusii, cand am vazut gaza aceea mica, mi-am spus ca nu il voi scapa o clipa din ochi, ca va fi noua mea jucarie. De cum i-au cumparat carucior, am inceput sa ii rog pe ai mei si pe parintii bebelusului sa ma lase sa il plimb pe afara, caci asa impuscam doi iepuri deodata: eram in permanenta langa bebelus si puteam conduce caruciorul ca si cum ar fi fost o masina de curse.

La inceput le-a fost cam teama sa ma lase singur pe afara cu asa raspundere, insa caruciorul pentru copil era foarte usor de manevrat, eu eram foarte atent, parca simtind ce raspundere este pe umerii mei, asa ca au inceput sa ma urmareasca, sa vada daca m-as putea descurca. Asa am ajuns sa ies pe afara, prin fata blocului, cu prietenii mei si cu caruciorul cu bebelusul. Ca in povestea scrisa de Mark Twain, am ajuns sa primesc de la prietenii mei dulciuri, mere si jucarii pentru a le permite sa impinga si ei caruciorul pe mici portiuni de trotuar, cu conditia sa nu alerge, sa nu il impinga prea tare, sa nu traverseze strada.

Totul a decurs bine vreme de multe luni, din primavara si pana tarziu in toamna, cand bebelusul deja incepuse sa prinda putere, sa pronunte cateva silabe, sa ma recunoasca usor. In acea zi, tin minte ca afara batea un vanticel rece, dar noi eram bine imbracati si doar obrajii simteau aerul tare, ce anunta apropierea iernii. Copacii din fata blocului isi scuturasera frunzele, formand un covor pufos ce fosnea sub talpi. Cu toate ca functiona ezcelent caruciorul pentru copii, din cauza vitezei cu care l-am impins si din cauza uneia dintre roti, care s-a impotmolit in covorul de frunze, caruciorul s-a inclinat periculos pe o parte.

Asa spaima nu mai indurasem pana atunci. Sa tin bebelusul, sa redresez caruciorul, ce sa fac mai intai? Am ales sa redresez caruciorul, pentru ca asa ar fi ramas si micutul acolo, in siguranta. Incidentul a trecut neobservat de catre adulti, insa nu m-am putut abtine si seara i-am povestit mamei despre aventura ce era sa se termine rau. A zambit, mandra de mine, de reactia mea si fericita ca verisoara ei fusese inspirata sa cumpere un carucior pentru copii de buna calitate, care sa nu se rastoarne la cea mai mica adiere de vant. Asa mi-a ramas in minte ideea ca cele mai bune carucioare pentru copii pot fi gasite doar la bekid.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link