Casa la cheie – afla cat de convenabila este aceasta

Nu poti spune ca termenul de casa la cheie este unul greu de definit. Se refera concret la o casa construita total, astfel incat constructorul iti va inmana doar cheia sa te poti muta in noua locuinta. Acest gen de casa include si finisajele si poate reprezenta una dintre alegerile care va scutesc pe voi, viitori proprietari de griji si asteptari.

Exista varianta de a alege o firma de proiectare si executie case la cheie si de a urmari indeaproape activitatea acesteia sau de a alege ceva deja facut si gata de achizitie. O astfel de alegere depinde de stadiul la care gasiti lucrarea cand sunteti hotarati sa achizitionati. Sunt tineri care nu mai au rabdare sa astepte sa construiasca pe cont propriu si aleg casa la cheie. Altii sunt sceptici si doresc sa supravegheze stadiile etc.

Depinde asadar de cazul fiecaruia sau uneori de finantarea avuta. Oricum constructorii sunt tot mai deschisi la propuneri si pot oferi plata in rate. Ce-i drept percep un avans mare, rate mai putine, adica pe termen scurt sau mediu. Avantajul este totusi ca se poate achizitiona o casa mai repede, decat sa asteptati finalul unui credit, peste 30 de ani.

Casa la rosu versus casa la cheie

Sa lamurim putin cele doua variante pentru a intelege ce si cum avantajeaza. Sunt doua optiuni diferite cu referire la stadiul de finalizare a unei locuinte. La casa la cheie, cum am mentionat, totul este gata, inclusiv:

-Exteriorul: tencuiala, izolatie, lambriu, ferestre etc.

-In interior placi de gresie si faianta, parchet, usi.

-Instalatii termice si sanitare, bai complete.

-Instalatii electrice.

Casa este racordata la retele de energie spre exemplu, ii lipseste doar mobila. Daca alegi o astfel de locuinta si te intelegi cu dezvoltatorul, pe parcursul constructiei poti alege unele dintre finisaje – tip, culoare de gresie, parchet etc.

Casa la rosu

Pentru cei care sunt ceva mai sceptici si doresc sa fie mai mult implicati, prezenti la finisarea casei cea la rosu este alegerea. Acest gen de casa are fundatie, pereti si acoperis si nimic mai mult. Ii lipsesc si instalatiile, cabluri, tevi, racord la utilitati. O astfel de casa este desigur mai ieftina ca pret, dar trebuie sa fie continuata, o investitie pe cont propriu facuta ulterior de proprietar.

Poti bate palma cu acelasi dezvoltator si cu echipa sa sa investesti in continuarea casei. Totusi nu stiu cat de convenabil este. Te vei ocupa personal de a contracta o echipa care se va ocupa de tot ce trebuie pana la finalizarea proiectului. Partea buna este ca se poate investi in timp, dar trebuie sa astepti, ca nu vei avea casa facuta la fel cu cea a vecinilor spre exemplu.

In general, casele la cheie sunt facute standard si in acelasi cartier se dezvolta cam acelasi tip de proiect, cu aceleasi finisaje. Daca si asta conteaza, trebuie sa stii ca nu ai la fel de multa influenta si amprenta personala asupra constructiei.

Se spune ca in viata trebuie sa plantezi un copac, sa faci un copil si o casa. Este un proiect maret asadar este si asumat din toate punctele de vedere. Inspira-te de la specialisti, cum este echipa Smart Home Concept, cantareste optiunile cu avantaje si dezavantaje si alege in consecinta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.