Casa mult visata de el

Un baiat tanar, infipt in dorinta de a realiza ceva in viata. Nu avea aproape nimic. Traia intr-o garsoniera mica, veche, batraneasca, care urma sa ii ramana lui dupa ce se stingea bunica lui. Insa, el nu isi dorea asta, isi iubea foarte mult bunica si o ajuta cu orice avea ea nevoie, chiar daca nu putea sa o ajute, isi cauta puterile si facea orice sa fie bunica lui bine si fericita.
Baiatul avea visuri, era plin de speranta si putere. Era un baiat retras, cu putini prieteni, dar putinii prieteni pe care ii avea, erau niste prieteni cu adevarat. Mereu stateau impreuna, orice faceau, faceau impreuna, se ajutau, se sfatuiau, se distrau si sufereau numai impreuna.
Acest baiat era cel mai “daramat” din acel grup. Insa, el avea planuri mari de viitor. Inca de la o varsta destul de frageda a inceput sa ia viata in piept, nu ii placea deloc locuinta in care statea, nici cartierul de golani in care statea nu ii placea deloc. Voia sa realizeze ceva, voia sa schimbe locuinta si cartierul.
La un moment dat, a inceput sa munceasca mai mult, isi epuiza in fiecare zi orice strop de energie, incepuse sa straga bani pentru ceva frumos, ceva frumos care sa il ajute pe viitor si care sa il reprezinte, sa simta ca a trait pentru ceva. Voia cu orice pret sa scape de “dezastrul” din sufletul lui.
Mereu sufletul lui era intunecat de dezamagire si suferinta. Nu avea aproape nimic, o avea doar pe bunica lui, prietenii si micuta garsoniera. Nici macar o familie nu si-ar fi putut face, unde sa o tina? In acea garsoniera pe care o impartea cu bunica lui? Nu,nu ar fi vrut asta. Voia o locuinta spatioasa, un loc in care sa se simta bine, sa fie fericit. Voia sa aiba acea bucurie de om implinit. Insa, mai avea de mers pana acolo, atuul lui cel mai mare era ca niciodata nu renunta. Mereu facea orice ii statea in putinta, chiar daca nu se pricepea la un lucru, il invata pana il facea cel mai bine, ar fi facut orice sa isi poata cumpara o casa frumoasa. Avea ceva banuti stransi, insa nu erau de ajuns nici daca vindea acea garsoniera in care locuia cu bunica lui. Bine-nteles ca nu voia sa se mute singur, voia sa se mute cu bunica lui, sa o poata vedea in fiecare zi, sa o ajute,
sa ii simta prezenta mereu langa el. Era un baiat care isi punea prioritatile in fata distractiei, doar cand avea putin timp liber se mai ocupa si de propria distractie,
dar niciodata nu se distra singur, niciodata nu se ducea intr-un loc singur, mereu isi lua cei mai buni prieteni cu el.
Aproape in fiecare zi lucra, muncea din toate puterile, statea peste program, facea lucrurile cu cea mai mare atentie, voia sa fie cel mai bun din firma, voia ca toata lumea sa fie multumita de el, dar nu numai asta, voia sa castige si mai multi bani. La un moment dat, datorita efortului depus, a obtinut ceea ce voia, era respectat de toata lumea, directorul voia din tot sufletul ca baiatul sa ramana in cadrul firmei, si scopul mult dorit de a avea un venit mai mare.

A luptat din greu pentru a strange banii de care avea nevoie, banii stransi de el, impreuna cu banii pe care ii putea lua de pe garsoniera, putea sa faca ceea ce isi dorea. Acum nu mai adormea cu ganduri triste, cu sufletul neimpacat. Cand se intindea in patul micut si neconfortabil din mica garsoniera, inchidea usor ochii, sufletul lui era luminat si impacat, gandurile se transformasera din tristete in fericire si implinire. Totul incepuse sa aiba culoare.

Dupa tot efortul depus a gasit un evaluator ANEVAR foarte bun, serios, care sa vina si sa ii evalueze casa actuala. Zis si facut. Dupa evaluare, avea nevoie de un proiect de casa,  acestia se pricepeau foarte bine si la asta, dar nu numai ca se pricepeau, mai erau si foarte de incredere. Asa ca a apelat tot la ei pentru acest proiect. El stia foarte bine ca ei au o multime de proiecte case, chiar il puteau ajuta la un pret bun pentru ce avea el nevoie. Totul mergea cum isi dorea, chiar se simtea implinit si fericit.

Normal ca, inainte de a apela la ei s-a uitat putin si prin galeria lor, chiar i-a placut foarte mult ceea ce a vazut si a ramas surprins de proiectele realizate de ei.

Bine-nteles ca nu a renuntat si nu s-a oprit doar aici, si-a pastrat locul de munca si lucra la fel de mult ca inainte, doar ca acum lucrurile erau altfel, era fericit, bucuros, parca acum avea o pofta de viata mult mai mare. Se simtea implinit ca a facut un lucru care sa il reprezinte, un lucru frumos, extraordinar de util si de viitor. Casa chiar era pe stilul si gustul lui.

AIA Proiect chiar au facut o treaba extraordinara pentru el, a fost foarte multumit de serviciile pe care le-a primit si de seriozitatea lor.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017

Next PostRead more articles

This Post Has One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.