Cateva ganduri

Daca femeile ar sti! Cate infidelitati nu comite amantul cel mai statornic fata de amanta sa adorata! E de presupus ca si femeile le-o platesc, ba chiar cu varf si indesat; dar si ele procedeaza intocmai ca ei, nu pomenesc nimic de asta.

Amanta este o tema muzicala consacrata, care in mod obisnuit dispare sub fiorituri si alte ornamente. Deseori sarutarile pe care le primeste nu sunt pentru ea; in persoana ei e imbratisata imaginea unei alte femei, si ea profita
nu o data de dorintele inspirate de o alta.
De cate ori ea s-a gandit ca a folosit-o pentru intruchiparea viselor si pentru a da viata rivalelor ei. Daca s-ar fi putut gandi, in clipa cand ar strange-o in brate, frumusetea si dragostea ei era tot ce avea mai de pret, dar chipul ei era foarte departe de el.
Daca i-ar fi spus ca ochii ei, voalati de o melancolie amoroasa, se uitau in pamant numai pentru a nu-l vedea pe el si pentru a nu risipi iluzia pe care insasi ea l-a ajutat sa si-o faureasca, ca in loc sa ii fie amanta nu era decat un instrumet al voluptatii, un mijloc de a -si insela o dorinta imposibil de realizat.
Gandurile ei erau la femeile care aveau un amant, de aceea vroia sa urle in gura mare si sa le spuna:
Femeilor, cand vedeti ca amantul vostru devine mai tandru ca de obicei, ca va strange in brate cu o neobisnuita emotir; cand isi va lasa capul pe genunchii vostri si-l va ridica, privindu-va cu ochii umezi si rataciti; cand marea placere a simturilor nu va face decat sa ii atate si mai mult dorinta, si cand va va inabusi glasul sub sarutari, ca si cum s-ar teme sa-l auda, fiti sigure ca nici nu stie macar ca sunteti de fata; ca are in acea clipa intalnire cu o himera pe care voi o faceti palpabila si al carei rol il jucati.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.