Cateva mituri despre aparatele de aer conditionat

Mijloacele de aer condiționat și faptele examinate:

  1. MIT: Dacă activați termostatul pentru aerul condiționat, acesta se va răci mai repede.

ADEVAR: Cu excepția unor sisteme de climatizare cu inverter cum ar fi Zephir , oprirea aparatului de aer condiționat nu face ca spațiul să se răcească mai repede. Aparatele de aer condiționat vor răci camera în aceeași masura, indiferent de temperatura la care au fost setate. Pentru a obține cele mai bune rezultate, setați aparatul de aer condiționat la aproximativ 24 de grade, acest lucru vă va menține camera confortabil și va optimiza activitatea unitatilor.

  1. MIT: Întreținerea de rutină nu este necesară.

ADEVAR: Secretul unui aparat de aer condiționat care funcționează bine este întreținerea profesională. “În mod regulat, menținerea aparatului de aer condiționat va îmbunătăți eficiența energetică și va prelungi durata de viață a acestuia.”

Se estimează că până la 5% din eficiența totală este pierdută de aparatul de aer condiționat pentru fiecare an în care acesta nu este întreținut. Gândiți-vă la service-ul profesional ca “verificare de sănătate” a aparatului dumneavoastră!

  1. MIT: Aerul functioneaza la fel, oriunde se afla.

ADEVAR: Locația aparatului de aer condiționat afectează în mod semnificativ performanța acestuia. Pentru a maximiza performanța, aparatul de aer condiționat trebuie să fie instalat profesional departe de lumina directă a soarelui și departe de aparatele care emit căldură, cum ar fi televizoarele. Unitățile ar trebui, de asemenea, să fie poziționate deasupra peretelui, pentru a se asigura că aerul este aruncat în încăpere și este plasat departe de orificiile de ventilație, deoarece vor circula particule de praf în apropiere. De asemenea, primiți sfaturi profesionale despre dimensiunea zonei pe care o va răci și cea mai potrivită dimensiune a unității.

  1. MIT: Păstrarea aparatelor de aer condiționat in functiune întreaga zi este mai bine decât să le porniți atunci când ajungeți acasă.

ADEVAR: Cea mai eficientă modalitate de a utiliza aparatul de aer condiționat este să setați termostatul să se aprindă cu o jumătate de oră înainte de a ajunge la locul de muncă sau acasă. Acesta va răci în continuare încăperea și va economisi bani dvs., randamentul și eficiența unității.

  1. MIT: Aerul condiționat nu funcționează la fel de bine când ventilatorul este pornit.

ADEVAR: Ventilatoarele nu răcesc aerul, se mișcă în jurul aerului care este în cameră. Prin urmare, ventilatoarele de tavan fac camera mai racoroasa datorită mișcării aerului. Aparatele de aer condiționat și ventilatoarele funcționează eficient împreună prin circularea aerului rece în cameră.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.