Ce cauzează calcaiele crăpate și picioarele uscate?

Ce cauzează calcaiele crăpate și picioarele uscate?

Picioarele uscate pot să nu aibă nici o cauză cunoscută. Unii oameni au pielea și picioarele uscate natural. Picioarele dvs. pot fi uscate dacă sunt întotdeauna expuse la temperaturi extreme, reci sau calde sau pentru că alegeți să mergeți întotdeauna pe suprafețele exterioare desculte sau în sandale. Alteori, există motive medicale pe care ar trebui să le priviți în continuare.

Eczemă

Dacă pielea va da o senzatie de mâncărime, este uscată și cu crapaturi si începe să se coajeasca, puteți avea eczeme. Eczema este o afecțiune cutanată comună care poate afecta pe oricine, la orice vârstă. Medicul dumneavoastră dermatolog vă poate diagnostica corect. Dacă este vorba de alergii, ele pot sugera soluții fără prescripție medicală, cum ar fi creme și loțiuni. Dacă aceste produse nu funcționează pentru dvs., medicul dumneavoastră vă poate prescrie creme și loțiuni mai puternice.

 

Picior de atlet

Picioarele uscate pot fi, de asemenea, un simptom al piciorului atletului, care se poate întâmpla dacă picioarele sunt umezite în șosete transpirate pentru perioade lungi de timp. Piciorul sportivului este o ciupercă care se poate răspândi printre prietenii și membrii familiei care împart prosoape și zone umede cum ar fi băile.

Prevenire

Calcaiele crapate pot apărea, de asemenea, dacă purtați șosete umede pentru perioade lungi de timp. În cazuri extreme, calcaiele care sunt întotdeauna iritate din cauza presiunii din mers și a pantofilor prea stransi pot începe să sângereze.

Prevenirea picioarelor uscate și a calcaielor crăpate

În primul rând atât pentru picioarele uscate, cât și pentru calcaiele crăpate, încercați să nu vă expuneți picioarele la o vreme foarte caldă sau rece. Puteți să vă protejați picioarele de ambele condiții meteorologice prin purtarea în orice moment a încălțămintei adecvate. Aceasta ar include potrivirea corectă a pantofilor și a șosetelor uscate, în toate anotimpurile, sau prin folosirea unei creme hidratante pentru picioare SNB  . Pentru calcaiele crăpate și pielea uscată, încercați să nu vă expuneți picioarele la apă foarte caldă când faceți baie. De asemenea, examinați tipul de săpun pe care îl utilizați pentru a vă curăța corpul. Poate că vă usucă pielea. Laurilsulfatul de sodiu și parfumurile artificiale sunt principalele ingrediente care trebuie evitate atunci când aveți pielea uscată și alegeți un săpun.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.