Ce să nu faci pe litoral

Știm! Când pleci la mare, vrei să te rupi de griji, de monotonie și să nu auzi ce trebuie și ce nu trebuie să faci. Chiar dacă vrei să uiți de responsabilități, ar fi bine să ții seama de anumite lucruri. Fie că te duci în Mamaia, Costinești, Vama Veche sau în oricare altă stațiune de la noi sau din străinătate, riscurile sunt aceleași.

Evită să iei lucruri de valoare pe plajă

Oricât de bine arată bijuteriile de aur cu noul tău costum de baie, să intri cu ele în mare nu e cea mai bună idee. Nici nu îți vei da seama când una dintre ele a ajuns deja pe fundul apei. Ceasurile nu sunt nici ele indicate, mai ales dacă nu sunt mecanice. Se desprind mai greu de pe încheietura mâinii, dar se deteriorează mai ușor. Să nu uităm de bronzul inestetic!

De asemenea, nu îți lua telefonul și prea mulți bani la tine, dacă știi că șezlongul tău nu va fi supravegheat în permanență. Gălăgia, agitația și aglomerația ascund cel mai bine hoții de buzunare.

Nu lua după tine, la bar, portofelul cu acte

Mai ales atunci când ai de gând să consumi alcool, nu ține la îndemână portofelul cu acte și cu toți banii de vacanță. Poate că nu îl va fura nimeni, dar ai toate șansele să îl scapi sau să îl uiți în local.

Ai grijă unde îți lași paharul

Dacă ți-ai lăsat băutura nesupravegheată într-un loc public, mai bine nu te-ai „arunca” să o termini! De la droguri, scrum de țigară și până la salivă, poți avea nenumărate surprize neplăcute în pahar. Unele doar scârboase, altele chiar periculoase.

Nu accepta băutură de la străini, decât dacă a fost desigilată chiar în fața ta. Din aceleași considerente.

Atenție la copii

Dacă plecați cu cel mic în concediu, aveți grijă pe unde și cu cine merge, în special pe plajă sau în alte locuri aglomerate. O clipă de neatenție poate duce la cele mai sumbre scenarii!

Alege cu grijă locul de parcare

Vii obosit și plictisit de pe drum, după ore întregi de aglomerație pe autostradă, găsești primul loc de parcare și îl ocupi. Nu lăsa mașina unde poate fi lovită sau zgâriată cu ușurință de cei prea petrecăreți.

Foarte important! Să nu rămână nimic la vedere în mașină. Chiar și un pachet de țigări pe jumătate plin poate motiva suficient pe cineva să spargă parbrizul.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.