Ce trebuie sa stii despre cariile dentare in cazul copiilor si serviciile de la Dental Premier

Dupa cum prea bine stii, cariile dentare nu tin cont de varsta. Atat timp cat in cavitatea orala s-au acumulat o multime de bacterii, iar noi nu luam nicio masura de preventie, aparitia lor va fi mai rapida decat am crede. Acidul pe care toate aceste bacterii il formeaza este principalul inamic al smaltului si al dentinei.


Copiii, chiar de la aparitia primului dinte de lapte, trebuie sa fie obisnuiti cu igiena orala, spalatul pe dinti cu regularitate. Astfel, ca parinte, ai responsabilitatea de a-i ajuta sa isi perieze corect dintisorii pana la varsta de 4-5 ani, varsta perfecta pentru a se putea spala singuri.
Cum se realizeaza corect periajul dentar al copilasilor:
-Cel mic trebuie sa stie ca un periaj corect inseamna, in primul rand, miscari circulare dinspre gingie spre dinte. Bineinteles, periuta trebuie sa fie tinuta oblic, mai exact la 45 de grade.
-Fie ca inca il ajutati sau nu realizeaza periajul singur, nu uitati sa periati atat suprafetele interioare, cat si cele exterioare, dar si limba, deoarece adaposteste o mare parte din bacteriile din cavitatea bucala.
-Ata dentara se poate folosi de asemenea. Cu ajutorul ei vei indeparta bacteriile dintre dinti, spatii printre care periuta nu poate patrunde.
Cauzele aparitiei cariilor dentare la copii
Cariile dentare sunt o afectiune de care ar trebui sa ne ferim complet, indiferent de varsta. Chiar daca dintisorii copiilor sunt in schimbare, asta nu inseamna ca aparitia unei carii trebuie trecuta cu vederea, deoarece oricum acel dinte va fi schimbat cu unul permanent.
Copiii iubesc zaharul, iar acesta este principalul factor favorizant al aparitiei cariilor. Zaharul este hrana bacteriilor, iar acest ingredient nu este regasit doar in dulciuri, ci si in alte alimente pe care cei mici le consuma periodic.
Bauturile acidulate si sucurile naturale, ale caror continut de zahar este imens, sunt alti factori ce favorizeaza aparitia cariilor.
Simptome si masuri de preventie
In primul rand, culoarea dintilor se va schimba, acel alb imaculat isi va pierde din intensitate. Aparitia unor puncte negre pe suprafata dintilor este un alt simptom ce anunta aparitia unor carii viitoare. Respiratia urat mirositoare si durerile ce pot aparea in timpul masticatiei sunt un alt semn ce ne avetizeaza ca cel mic nu urmeaza o igiena orala stricta, iar cariile sunt pe cale sa apara.
Pasta de dinti cu flour, dar si evitatea consumului de zahar sunt principalele metode de preventie ale cariilor, pana la vizita facuta medicului dentist. Clinica stomatologica Dental Premier este ceea de ce ai nevoie atunci cand iti doresti ca dintisorii celui mic sa fie feriti in totalitate de carii. Acceseaza dentalpremier.ro pentru a intra in contact cu si mai multe informatii despre cariile copiilor, dar si cu metodele prin care acestea pot fi tinute la distanta.

Name (required)Email (required)Website

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.