Despre cearcane

Orice om uraste cearcanele sau pungile sub ochi. Nimeni nu si-au dori sa aiba cearcane, dar eu intr-un timp incepusem sa am cearcane mai tot timpul.

Cearcanele sunt foarte usor de observat, acestea se fac datorita noptilor nedormite si a oboselii. De cele mai multe ori insa cearcanele tradand una sau mai multe afectiuni si sensibilitati  ascunse. De fapt, cearcanele apar in urma unui mecanism care produce contuziile, oxidarea hemoglobinei.

Cearcanele pot aparea de la o varsta tanara (constitutionale) insa frecvent sunt legate de transformarile normale din zona perioculara care apar o data cu inaintarea in varsta.

Tratamentul cearcanelor este antotdeauna personalizat si depinde de procesul fiziopatologic (cauza), de varsta și de dorintele pacientului.

La o persoana tanara, o hipertrofie de muschi orbicular, care devine foarte pronuntata in timpul rasului, se poate trata cu o simpa injectie de botox. Un sant profund intre pleoapa și obraz, in special daca exista o iesire a grasimii ochiului (prolaps), de obicei constitutional (din nastere), necesita fie injectii de acid hialuronic (Belotero Balance, Juvederm Volbella, Redensity II) fie o blefaroplastie inferioara pe cale transconjunctivala (prin interiorul pleoapei inferioare).

Nu stiam ce sa fac cu aceste cearcane, se observau foarte usor si ma intristau, trebuia sa fac ceva sa scap de ele. Trebuia sa aiba loc o interventie chirurgicala oculoplastica.

Am stat si m-am documentat mai bine despre aceasta problema. Am gasit un leac pentru problema asta, aveam doar doua variante, sa scap de ele prin interventie chirurgicala sau sa scap de ele singur, dar pentru acest lucru trebuia sa fac cateva lucruri.

Puteam sa scap de ele printr-un tratament cu musetel, trebuia sa ma odihnesc suficient in fiecare noapte ( 7-9 ore pe zi ), daca aveam o deficienta de vitamina k trebuia aplic in jurul ochilor o crema cu vitamina k  si retinol, era necesar sa renunt la fumat, trebuia sa reduc aportul de sare, trebuia sa adopt o dieta sanatoasa.

Eu am ales sa fac o interventie chirurgicala pentru ca este mai rapida si mai eficienta, bine-nteles chiar daca am ales sa apelez la o interventie chirurgicala, trebuia sa fac si lucrurile care le-am enumerat mai sus.

Acum ma bucur ca am scapat de acesta problema si voi fi atent sa nu mai apara iar.

banner-cearcane-articol-mare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.