Cei mai destepti 10 oameni din lume

Poate si tu te-ai intrebat macar o data in viata care au fost cei mai destepti oameni din lume, cu un eficient de IQ foarte ridicat. Iar acum sa va spun care au fost cei mai destepti 10 oameni din lume.

1) Terence Tao ( IQ-230 )
terence tao
Este un matematician australian, care lucreaza in analiza armonica, ecuatii cu derivatii partiale, combinatorica aditiva, teoria matricii aleatoare si teoria numerelor analitice. El a primit premii de inspiratie, cum ar fi atribuirea premiului memorial Boher in 2002 si premiul Salem in 2000.
2) Marilyn vos Savant ( IQ-228 )
marilyn vos savant
Ea este un cronicar american de revista, autor, lector si dramator, care a devenit faimoasa deoarece la un moment dat a intrat Guinness Grecov World Records drept fiinta cu cel mai mare IQ.
3) Christopher Hirata ( IQ-225 )
Christopher Hirata
El a fost considerat un geniu inca din copilarie. La varsta de 16 ani a lucrat cu NASA, in misiunea sa de cucerire a planetei Marte. La varsta de 22 ani el a obtinut titlul de doctor la Universitatea Princeton. In prezent, el preda astrofizica, la Institutul de Tehnologie din California.
4) Kim Ung-Yong ( IQ-210 )
Kim Ung-Yong
El a fost considerat de mic un copil-minune, deoarece a inceput sa vorbeasca la varsta de doar 6 luni.
5) Richard Rosner ( IQ-192 )
Richard Rosner
Este un producator american de televiziune, creator show-uri, televiziune celebre peste ocean.
6) Garry Kasparov ( IQ-190 )
Garry Kasparov
Garry Kasparov este un maestru de sah rus, fost campion mondial de sah, scriitor si activist politic, considerat de multi a fi cel mai mare jucator de sah din toate timpurile. Din 1986 pana la pensionarea sa in 2005, el a fost clasat pe locul 1 in lume. Garry Kasparov a devenit cel mai mare campion de sah la varsta de doar 22 ani.
7) Judit Polgar ( IQ-175 )
Judit Polgar
Este un maestru de sah din Ungaria. Ea este cel mai puternic jucator de sah feminin din istorie. In 1991 Judit Polgar a obtinut titlul de maestru in sah la varsta de 15 ani, fiind cea mai tanara persoana de pana atunci. Remarcabil este ca ea a invins 9 campioni la sah.
8) Paul Gardner Allen ( IQ-170 )
Paul Gardner Allen
Este un magnat, om de afaceri american, investitor si filantrop. Cunoscut si ca co-fondator, impreuna cu Bill Gates la Microsoft Corporation. In Martie 2013, el a fost desemnat cea de a 53-a cea mai bogata persoana din lume, cu o avere de 15miliarde de dolari.
9) Andre John Wiles ( IQ-170 )
Andre John Wiles
Este un matematician britanic si profesor de cercetare la Royal Society, din Universitatea Oxford. Andre John Wiles este specializat in teoria numerelor. El a demonstrat Teorema lui Fermat.
10) Stephen Hawking ( IQ-160 )
Stephen Hawking
Un fizician englez, teoritician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani. Profesor la catedra de matematica la Universitatea Cambridge, detinuta candva de Isaac Newton.

Distribuie

Leave a Reply