Cele mai ciudate crime nerezolvate

Cateva cazuri din cele mai ciudate crime nerezolvate.

Cele mai ciudate crime nerezolvate

Cazul mastilor de plumb
cele mai ciudate crime nerezolvate

In anul 1966 in Brazilia un copil se juca cu un zmeu intr-o campie, cand a descoperit cadavrele a doi barbati intinse unul langa altul in iarba. Politia a fost anuntata si a venit la locatie, unde au descoperit circumstantele extrem de ciudate ale crimei. Cei doi barbati erau imbracati in costume normale, si deasupra lor purtau paltoane impermeabile, iar pe fata fiecare dintre ei avea o masca de plumb folosita pentru protectie impotriva radiatiilor, langa ei se afla o sticla goala de apa, precum si doua prosoape umede. Si cel mai ciudat lucru a fost carnetelul cu notite gasit asupra lor in care scria : “Ora 16:30: fi prezent la locul stabilit” , “Ora 18:30: Inghite capsulele dupa efect asteapta semnalul”. Destul de ciudat,nu? Ce capsule trebuia sa inghita si ce efect ar fi trebuit sa apara? Un alt lucru ciudat pe langa mastile de plum, stica cu apa si prosoapele umede. Insa cazul nu a fost niciodata rezolvat. In timp au fost fost create numeroase ipoteze despre ce s-a intamplat. De la extraterestrii la sabotaj, dar pana acum nu stie nimeni sigur ce s-a intamplat.

Cele mai ciudate crime nerezolvate

Omul cu topor din New Orleans
cele mai ciudate crime nerezolvate

Alte crime ciudate nerezolvate au avut loc intre 1918-1919 in orasul New Orleans din Statele Unite, au avut loc 12 omucideri brutale cauzate in aparenta de acelasi individ care intra cu forta in casele oamenilor si ii omora folosindu-se de un topor. Acest criminal nu avea motivatii finanaciare, nefurand niciodata nimic din casele pe care le teroriza. Aparent era pur si simplu un psihopat. Lucru care devine foarte evident dupa ce a trimis o scrisoare politiei locale, al carei text era in egala masura macabru si bizar. Ia-ta cateva citate din scrisoare:

“Stimate muritor

Nu m-au prins niciodata si nici nu o vor face.

Nu m-au vazut niciodata pentru ca sunt invizibil,

La fel ca eterulce va inconjoara pamantul.

Nu sunt un om dar sunt un spirit,

un demon din cel mai arzator iad.

Cand cred ca e de cuviinta voi veni

si voi dovedi alte victime.

Doar eu stiu cine vor fi. Nu voi lasa nici un indiciu, in afara de toporul meu murdar de sangele si creierii celor ce i-am trimis jos in iad sa imi tina companie.”

Pe langa aceste mesaje ingrozitoare scrisoare mai continea o informatie extrem de bizara. Ucigasul anunta data si ora urmatoarei escapade criminale, dar a prezentat si o clauza conform nu va ataca nici o gospodarie in care o formatie de jazz este angajata  in acea seara sa cante. Acest criminal pretindea ca este fan jazz si ca va cruta viata oricarui om se afla in compania unei astfel de trupe. Nimeni nu a fost atacat in acea noapte. Si ucigasul toporar nu a fost prins niciodata.
D.B. Cooper
cele mai ciudate crime nerezolvate

In 1971 un barbat sub pseodonimul Dan Cooper s-a urcat intr-un avion care zbura intre orasele americane Portland si Seattle. Odata ce se afla in aer acest barbat a comandat un whiskey, dupa care a anuntat una dintre stewardese ca are in posesia sa o bomba si o va detona daca cererile sale nu sunt indeplinite. Stewardesa s-a asezat langa acesta, si a cerut sa vada bomba.

Foarte calm D.B. Cooper a deschis valiza plina de material explozibil, dupa care a mai comandat un whiskey pe care l-a platit lasand si bacsis. Acest Dan Cooper, al carui nume a fost transcris gresit mai tarziu in D.B. Cooper a fost descris de catre martori, ca fiind un om foarte calm, elegant si politicos. Era de inaltime medie, cu o varsta de aproximativ  35-45 ani, si purta un costum inchis, cu o camasa alba si cravata neagra. Autoritatile au fost anuntate despre situatia din avion si pretentiile lui Cooper au fost indeplinite. Acesta a cerut patru parasute, mancare pentru staff, precum si 200 de mii de dolari, echivalentul la peste 1 milion de dolari astazi. Avionul a aterizat in Seattle, unde banii, parasutele si mancarea au fost aduse. Dupa care pasagerii au fost eliberati si avionul si-a luat din nou zborul, avand la bord doar echipa de piloti, stewardesa principala si pe infamul D.B. Cooper. Dupa un timp acesta si-a legat banii de propriul corp, a deschis usa avionului si a sarit cu parasuta undeva deasupra Statului Nevada, evadand teribil de palpitant. In ciuda faptului ca au fost imobilizate resurse enorme pentru a gasi aceasta persoana misterioasa, D.B. Cooper nu a fost prins niciodata. Si pana astazi ramane singurul caz de piraterie aeriana nerezolvat din istoria Americii. Cand avionul a fost recuperat anchetatorii au gasit o singura ramasita a acestui om, cravata sa, lasata nonsalant pe scaunul sau, ca un fel de carte de vizita. In urma acestui caz nimeni nu a fost ranit.
Mai sunt o multe de alte chestii de spus despre ” cele mai crime ciudate nerezolvate.”
Daca v-a placut articolul voi mai reveni si cu alt articol despre cele mai ciudate crime nerezolvate.

Distribuie
  • 3
    Shares

Leave a Reply