Refresh loader

Certificare iso

Certificare iso

Auzeam uneori prin reclame ca o anumita firma are certificare iso, dar nu stiam si nici nu ma interesa sa aflu ce anume inseamna asta. Situatia s-a schimbat abia cand prietenii de familie ai parintilor mei si-au deschis firma si au descoperit cat de utila este o certificare iso. Ascultand discutiile pe care le purtau, am inteles ca exista anumite avantaje pentru cei care livreaza produse si/sau servicii pe piata, caci numai cu ajutorul acestor certificari iso pot dovedi ca ofera clientilor produse si servicii la cele mai inalte standarde, iar asta fidelizeaza oamenii pe termen lung si aduce o buna reputatie firmei respective, facand ca vanzarile sa creasca exponential. Cei care nu tin cont de cerintele pietei, cei care intra in afaceri numai cu speranta ca se vor imbogati rapid, chiar si nerespectand conditiile impuse de lege sau de nevoile consumatorilor, de dorinta lor de a plati pentru a putea primi produse si servicii de cea mai buna calitate, in cel mai scurt timp si in cele mai bune conditii.

 

Desigur, fiecare firma in parte isi face inca de la inceput, de la lansarea pe piata a afacerii, propriile sale planuri legate de felul in care va creste, isi face propriul sistem de management in asa fel incat sa poata permite controlul tuturor proceselor, distribuirea si analizarea tuturor datelor interne, stabilirea si urmarirea tuturor obiectivelor trasate la nivel de organizatie. Date fiind toate acestea, foarte multe persoane incep sa se intrebe, imediat ce isi deschid o afacere, de ce mai este nevoie si de o certificare iso a propriei firme. Raspunsurile sunt foarte simple, dar numai dupa un pic de documentare sau pana cand cineva le vorbeste fara a folosi termeni de specialitate care mai rau reusesc sa ii nedumereasca pe oameni. Avand certificare iso, firma poate dovedi tuturor faptul ca isi indeplineste obligatiile privind cerintele standardului ISO 9001:2008 privind Sistemele de Management. Este vorba, in primul si in primul rand, despre divada ca actul managerial, bunele intentii si practici din organizatie, orientarea afacerii catre o cat mai inalta calitate, au fost si sunt apreciate prin Certificarea ISO 9001.

Avand aceasta certificare iso, absolut orice firma isi poate permite pastrarea pozitiei de pe piata si poate incerca sa incerce a cuceri noi nise de piata. Totodata, firma are avantajul de a-si putea imbunatati imaginea pe piata si de a se plasa in afacerea respectiva pe o pozitie extrem de avantajoasa. Nu este de ignorat nici faptul ca o certificare iso ajuta la coordonarea si conducerea intregii activitati a firmei intr-un mod bine organizat, asa cum o cere managementul calitatii. Care vor fi urmarile imediate, dar si pe termen lung? Increderea clientilor si a partenerilor in respectiva firma va creste, serviciile si produsele firmei vor fi apreciate la justa lor valoare, atragand in acest fel noi si noi parteneri, clienti si furnizori. Un certificat iso este emblema cu care o firma se mandreste, caci prin el dovedeste ca isi respecta clientii si toate obligatiile contractuale de buna voie asumate. Acest lucru va atrage dupa sine, dupa cum este de asteptat, fidelizarea clientilor, adica exact ceea ce isi doreste orice persoana care vrea sa razbeasca pe o piata in continua crestere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link