Ciocolata calda

Ce poate fi mai gustos si mai placut pe o vreme ploioasa si friguroasa decat sa savurezi in liniste o ciocolata calda? Va spun eu, nimic nu este mai placut decat sa bei o ciocolata calda gustoasa pe o vreme urata.
Pe langa asta, cercetatorii de la Harvard Medical School sustin ca doua cani de ciocolata calda pe zi mentin creierul sanatos si ajuta la prevenirea declinului memoriei la persoanele in varsta. Ciocolata calda ajuta la pastrarea fluxului de sange necesar in anumite zone ale creierului. Coordonatorul acestui studiu, Farzaneh A. Sorond declara: “Anumite zone ale creierului au nevoie de mai multa energie pentru a functiona optim, prin urmare au nevoie de un flux sanguin mai puternic. Aceasta conexiune, numita si cuplare neurovasculara, are un rol extrem de important in prevenirea unor boli ale creierului, precum Alzheimei-ul.
Ciocolata calda este foarte bogata in calorii si contine cantitati mari de zahar. Prin urmare, daca dorim sa ne pastram silueta si sa nu castigam in greutate, este bine sa avem o limita in ceea ce priveste consumul de ciocolata.
Pe langa asta, ciocolata calda este o bautura care poate prevenii diabetul. Chiar daca este atat de dulce, ciocolata calda poate sa stimuleze activitatea insulinei, arata un studiu facut de cercetatorii italieni, in 2005. Un alt studiu realizat de americanii de la Universitatea din Boton, arata ca printr-un aport mai mare de calciu (pe care laptele il are din plin) este redus riscul aparitiei diabetului de Tip2 in cazul femeilor.
Astazi, pe masura ce aflam din ce in ce mai multe informatii despre beneficiile ciocolatei, ne dam seama ca acestea se aplica si in cazul ciocolatei calde.
Antioxidantii care ajuta in lupta impotriva cancerului, bolilor de inima, degenerescentei maculare sau a simptomelor imbatranirii in general, lupta de fapt impotriva radicalilor liberi din organism.
Ciocolata calda se pare ca a fost inventata de mayasi. Acestia o beau in forma lichida, insa rece si picanta, lucru de neconceput astazi.
Eu personal consum doar o cana, doua de ciocolata calda pe zi, nici nu am nevoie de mai mult, ma simt bine doar cu atat, si nici nu este indicat sa consum mai mult.

Ciocolata calda mi-o achizitionez de pe https://artaceaiului.ro

moretto-nocciola

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.