Refresh loader

Contabilitate pentru PFA-uri: nu este obligatorie, dar de preferat

Contabilitate pentru PFA-uri: nu este obligatorie, dar de preferat

Pentru cei care au PFA sau au in vedere acest aspect lamurim partea de contabilitate. Legea actuala nu ingradeste alegerea de a colabora cu un contabil sau o firma de contabilitate. Totusi, sa tinem cont ca sunt plati, incasari si evidenta acestora, ca exista obligatii declarative si de plata si astfel este indicat sa colaborati cu o firma specializata.
Recomandarea de a colabora cu un contabil care sa va puna la dispozitie servicii de contabilitate aminteste inclusiv de partea de consultanta. Exista si in acest domeniu o dinamica, legile se schimba in ritm ametitor, astfel ca trebuie sa existe acel cineva care sa tina pasul cu toate si sa va ofere solutii si serviciile potrivite.

Alege servicii Contabuc

Trebuie spus ca serviciile contabile regasite la Contabuc sunt adaptate pentru toate tipurile de firme. Pentru PFA-uri ai tarife in functie de statutul de platitor sau neplatitor de TVA. Asadar, costurile nu sunt standard, fixe, incat sa iti pui problema ca poti scuti o astfel de investitie.
Cat despre serviciile in sine vorbim despre varietate, de servicii de contabilitate ce includ raportarile de luna, trimestru, semestru sau anuale, expertize contabile si asistenta profesionala. Tot aici exista si servicii de resurse umane sau fiscalitate. Sa spunem ca esti un startup, este de preferat sa colaborezi cu cineva privind partea de contabilitate.

Chiar si ulterior firma trece prin etape de dezvoltare, regasesti in acelasi loc servicii adaptate.
Un contabil bun va sti cum sa te ajute sa fii la zi cu toate declaratiile, sa faci platile si astfel sa eviti cine stie ce amenzi sau penalitati. De asemenea, tinand cont de noutatile legislative, contabilul va sti sa simplifice totul pentru tine, sa te faca sa intelegi ce ai nevoie in fiecare luna – ce acte sa nu iti lipseasca, la ce sa fii atent.
Concret, un alt exemplu prin care poti face diferenta este la capitolul impozite. Poti optimiza aceste costuri cu ajutorul unui contabil bun.

Cum pot sa devin PFA

Pentru cei care au in vedere acest plan trebuie spus ca pentru cei care fac primii pasi in a deveni persoane fizice autorizate tot un contabil sau firma de contabilitate poate fi de mare ajutor, cel putin pentru consiliere. Afla despre ce ai de facut la Registrul Comertului, despre inmatricularea unei entitati si obligatiile legale si fiscale pentru cei care detin un PFA de la Contabuc, cu pagina oficiala contabuc.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link