Costul materialelor pentru un acoperis

Un cost tipic al materialelor pentru un acoperiș de oțel este mai mic pe pătrat (100 de metri pătrați) pentru  decat un acoperis din oțel cu piatră sau  oțelul de sindrila .

Aluminiul este un pas în sus de la oțel în ceea ce privește calitatea și, prin urmare, are un preț mai mare pe metru pătrat decât oțelul galvanizat, atât pentru cusături în picioare, cât și pentru șindrile metalice.

Metalele cele mai scumpe si premium sunt cuprul si zincul. Ele costă cam la fel. Cuprul este în mod obișnuit instalat ca niște tăblițe de cupru sau panouri imbinate în picioare, avand preturi mai mari pe metru  pătrat  numai pentru materiale.

Acoperișurile din oțel trebuie acoperite cu un strat de protecție special (galvanic) pentru a preveni coroziunea. Sistemele de acoperiș din oțel galvanizat sunt pre-acoperite de producător și nu necesită alte acoperiri. Acoperișurile din aluminiu, cupru și zinc nu trebuie acoperite.

Sistemele de acoperire din aluminiu și din oțel de înaltă calitate, cum ar fi cusăturile în picioare și șindrile metalice, vor avea de obicei un vopsea de înaltă calitate, cum ar fi Kynar 500 aplicat, în timp ce acoperișurile din oțel ondulat sunt, de obicei, finisate cu vopsea acrilică.

Atunci când zăpada se îngrămădește pe un acoperiș cu imbinari în picioare, care a fost instalat pe un acoperiș de asfalt, sindrilele vor face probabil o cădere orizontală în panourile metalice. De asemenea, unele acoperișuri metalice  tind să se extindă și să se contracte datorită schimbărilor de temperatură și pot astfel freca împotriva stratului de piatră pe șindrilele de asfalt. În cele din urmă ar putea provoca coroziune și rugină pe partea inferioară a panourilor metalice.

 

Distribuie

Leave a Reply