Refresh loader

Craimont

Craimont

Povestea aceasta poate ca nu ar fi fost scrisa daca baiatul respectiv s-ar fi gandit sa urce pe munte echipat asa cum se cuvine, cu echipament montan cumparat de la magazinul Craimont.ro.

Intr-o zi acest baiat a vrut sa urce pe munte sa ajunga la o locatie care visase mai demult, dar crezand ca vremea de afara se potriveste cu echipamentul pentrub el era totul perfect. Dar, intr-un final si-a dat seama ca gresise,  si nu era echipat montan corespunzator.

Plecand la drum cu rucsacul , de abia astepta sa ajunga la destinatia dorita, dar daca stia ce avea sa i se intample, poate s-ar fi razgandit sa plece, sau se echipa destul de bine.

Nu l-a invatat nimeni ca imbracamintea nu trebuie sa fie nici prea groasa,  dar nici prea subtire, totul trebuie sa fie simplu, sa nu te complici prea mult, cu toate ca trebuie sa te gandesti la schimbarile bruste de vreme,  se pot intampla mereu la zona de munte.

Oare el simtea pericolul?  Nu stia, era o provocare pentru el, vroia sa isi demonstreze ca poate face orice, dar niciodata nu s-a gandit la pericolul care parca abia il astepta.  Pe parcursul curajoasei lui expeditii au aparut mai multe complicatii, a trebuit sa infrunte viscole, escaladari de parapeti, care nu se puteau face decat cu un echipament adecvat, nu cu ce credea el ca o sa infrunte muntele. Avea sentimentul neputintei, parca i se parea ca  toate eforturile lui sunt in zadar.

La un moment dat  s-a produs inevitabilul, nu a mai putut inainte din cauza frigului a ramas aproape inghetat intr-o zona foarte greu accesibila. Isi imagina ca i-a venit sfarsitul, blestemandu-si intr-un fel ideea de a se aventura intr-un loc necunoscut, aproape total nepregatit, mai ales ca se abatuse de la traseul pe care si-l propusese.

Spre norocul lui a fost reperat de o echipa de salvamontisti care aveau echipament montan in dotare, pentru situatii de urgenta. Cu multe eforturi a fost transportat de aceasta echipa si dus la cea mai apropiata locatie unde i se putea acorda primul ajutor.  Acolo i-au fost acordate primele ingrijiri de catre un medic  care a constatat ca este in prag de hipotermie, avand temperatura corpului foarte scazuta. Era asa de bine tratat acolo, ca parca ii venea sa nici nu mai plece, asa de bine se simtea.  In sfarsit baiatul isi dadea seama ca traieste, si se gandea ca niciodata nu v-a mai pleca la drum neechipat corespunzator.

Daca el stia ce avea sa indure, s-ar fi informat mai bine pana sa plece la drum, si imediat ar fi cumparat de la magazinul Craimont, toate echipamentele necesare  acestei expeditii.

”Aceast site se doreste a fi un omagiu adus tuturor celor care au colindat Carpatii, prietenilor care m-au insotit prin muntii Romaniei, de-a lungul anilor, prietenilor care au ramas acasa, gindindu-se la mine, dar si tuturor acelora care vor sa colinde locuri din muntii nostrii”.

”Poate încercãm astfel sã explicãm inexplicabilul. Poate urcãm muntii din toate aceste cauze sau pentru cã pur si simplu existã acolo, ca o provocare. Oricare dintre noi a urcat o “primã datã” la munte. Multora le-a fost de ajuns. Altii nu s-au sãturat nici dupã ani sau zeci de ani”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link