Cu case din containere, ceea ce nu a reusit echipa de contructori la vecini, noi am realizat in sase ore

La inceput au fost doua terenuri virane, desi erau situate destul de central: al nostru si al vecinilor. Apoi ei au fost mai harnici: au adus arhitectul, constructorii sa faca gardul si sa puna portile si au obtinut toate autorizatiile necesare constructiei.
Peste o saptamana, cand noi abia faceam gardul si portile, fundatia lor era gata. Avea sa fie o casa mare de tot, cat un palat. Noi nu aveam ambitii mari in privinta asta: ne doream o casa neaparat primitoare, iubitoare si confortabila si sa fie a noastra!

Noi nu concuram cu vecinii si cu nimeni, ci aveam nevoie de cuibul nostru drag, sa nu mai stam cu chirie si sa nu locuim nici cu ai lui, nici cu ai mei, sa iasa discutii.
Zilele treceau, iar peste gard se contura deja parterul si rasarise si acoperisul ca peretii sa nu se ude de ploaie. La noi, nimic!
-Ei, cel putin parterul sa fie gata, sa ne mutam ctr mai repede, au spus cu mandrie vecinii nostri! Avem nevoie de bani cu sacul sa terminam casa asta, au adaugat. Dar la voi, cand vor veni mesterii?
-Pai casa noastra va iesi din pamant, le-am spus razand!


Apoi le-am relatat detaliat ca nu avem pretentii mari si ne dorim numai o casa care sa ne apartina si in care sa traim fericiti.
Si cand la casa lor s-au sistat lucrarile din cauza lipsei banilor, am primit si noi una dintre acele case din containere in care ne puteam muta de a doua zi, dupa ce faceam compartimentarea.

Am asezat casa pe covorul verde de iarba si am inceput sa delimitam cu drag si atent camerele: din holul mare si lung sa putem intra in dormitorul nostru pe o parte, in al coiilor ce vor veni in partea cealalta. Ne-a ramas spatiu suficient si de bucatarie si de sufragerie. Am mobilat-o si decorat-o rustic, iar in curte am pus: o fantana din lemn cu roata de decor, un leagan din lemn masiv, foisor si gratar.

Era minunata casa noastra din containere si am cumparat si flori si am impodobit-o! Am facut si o alee din piatra, am pus perdele cu floarea-soarelui la ferestre si am batut din palme si am cantat in jurul ei pana noaptea tarziu. Avea tot ce ne trebuia: baie cu grup sanitar si cabina de dus, semineu metalic, scari la intrare.
Nu ne mai saturam privind-o, cand au sosit vecinii nostri.

-Doamne, ce casa draguta! Ce frumos este la voi! Ceea ce noi nu vom reusi in ani de zile, voi ati facut in cateva zile. Of, ce mult am gresit ca am pornit-o asa de mare. Am terminat si banii, ne-am ales si cu rate si nu este gata nici macar o camera in care sa putem sta.
Apoi am dezbatut minute in sir, cat am stat la gratar, problema caselor.
Casele din containere sunt mult mai avantajoase fiindca:

-costa mult mai putin decat celelalte si vin gata facute. In afara compartimentarii, decorarii si mobilarii nu mai este nimic de facut.
-nu necesita autorizatii sau avize si in ziua in care sunt aduse, te poti muta in ele cu familie cu tot, fara probleme.
-au toate instalatiile facute si dupa racordare ai si lumina si apa curenta si canalizare in casa si ce iti poti dori mai mult?
-sunt relocabile. Daca prin absurd ne hotaram sa vindem terenul si sa ne mutam, ne putem lua casa cu noi ca melcul.
-sunt din materiale usoare, dar rezistenta, prin urmare nu sunt afectate de seisme si fac fata furtunilor.

Suntem fericiti in casa noastra si suntem empatici cu vecinii care ne viziteaza din ce in ce mai des si sunt foarte suparati. Stiti de ce se tem?
Sa nu se ruineaze tot ce au construit, pana vor reusi sa finalizeze constructia, fiindca asa se intampla cand nu sunt bani suficienti.

Ieri ne-au spus deschis ca, daca ar fi stiut ca pot comanda case din containere care pot fi amenajate atat de usor, nu s-ar fi hazardat sa isi faca o locuinta atat de mare.
Stim ca este frustrant pentru cineva care are 200 de metri avans, sa se trezeasca nevoit sa abandoneze, adica sa nu termine cursa, metaforic vorbind. Asa a fost si cu ei. Au inceput un proiect ambitios, fara sa anticipeze costurile corecte si nu l-au putut duce la capat.
In timp ce ei fac credite peste credite si refinantari peste refinantari, noi stam fericiti in casa noastra.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.