Cum alegi vopseaua de păr și ce sfaturi importante trebuie să urmezi atunci când vrei să te vopsești

Pentru a ne menține sănătatea și strălucirea părului, este necesar să-i acordăm o îngrijire corespunzătoare. Acest lucru implică în primul rând utilizarea unor produse cosmetice care să nu agreseze firul de păr.

Astfel, atunci când vine vorba despre vopseaua de păr, ar trebui să ne alegem produsele astfel încât să întrunească toate condițiile necesare calității superioare.

Alegerea potrivită a nuanței  

Se recomandă să păstrezi o armonie între culoarea părului, a tenului și a ochilor. Altfel spus, ar fi indicat să optezi pentru o nuanță cu maximum 3 tonuri mai deschisă sau mai închisă decât nuanța naturală a podoabei capilare.

De altfel, vârsta este unul dintre aspectele la care ar trebui să te raportezi atunci când alegi culoarea în care vrei să te vopsești. De exemplu, odată cu apariția firelor albe ar trebui să optezi pentru nuanțe mai deschise de vopsea, mai naturale (de la blond deschis până la castaniu deschis).

Nu sunt recomandate nuanțele de negru întrucât, accentuează ridurile și toate celelalte imperfecțiuni. Astfel, trăsăturile feței devin mai aspre, iar tenul are un aspect îmbătrânit.

Cum se aplică vopseaua de păr

Dacă ne dorim o împrospătare a culorii, vom aplica amestecul de la rădăcină la vârfuri, lăsându-l să acționeze timp de 10 minute. Mai apoi, vom aplica vopseaua pe toată lungimea firului de păr și vom mai aștepta aproximativ 20 de minute.

Dacă, în schimb, ne dorim o acoperire perfectă a firelor albe de păr, vom respecta timpul de aproximativ 45 minute. După ce am aplicat vopseaua, vom masa bine la rădăcină, pieptănând părul pe lungime, pentru uniformizarea acoperirii.

Iată câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a menține culoarea cât mai mult timp:

 

  • După vopsire, ar fi indicat să folosești o mască specială potrivit necesităților tale (cu ulei de măsline, de argan sau de jojoba), pe care să o lași să acționeze timp de câteva minute.
  • Ar trebui să te clătești cu apă călduță și să eviți apa fierbinte pentru că deteriorează firele de păr, ba mai mult determină pierderea culorii. La finalul spălării, se recomandă clătirea părului cu un jet de apă rece pentru a reduce cantitatea de sebum și pentru a-i intensifica strălucirea.
  • Ar fi indicat să eviți folosirea unui uscător sau a unui ondulator deoarece căldura acestora poate afecta structura firului de păr, afectând totodată și culoarea proaspăt obținută.
  • Există anumite culori care se mențin mai ușor, în timp ce altele (cum sunt nuanțele de roșcat, de pildă) sunt mai greu de întreținut.

 

Alte sfaturi utile pentru a menține sănătatea părului

Este indicat să utilizezi mască și balsam la fiecare spălare, iar la final să aplici un ulei hrănitor cu funcție de protecție împotriva tratamentelor termice la care îl supui în mod frecvent – uscătorul, placa de păr etc.

De asemenea, este recomandat să te vopsești maxim o dată pe lună, în caz contrar, structura firului de păr poate fi afectată.

Nu în ultimul rând, ar trebui să alegi o vopsea de păr de calitate care să-i ofere podoabei capilare o culoare desăvârșită. Având în vedere evoluția pe care a cunoscut-o eCommerce-ul în ultimii ani, pe piață există o paletă variată de produse la prețuri accesibile, inclusiv în mediul online, din care poți alege cu ușurință.

Distribuie

Leave a Reply