Cum amenajezi mansarda ca spatiu de lucru

In prezent, tot mai multe persoane aleg sa foloseasca spatiul mansardei si pentru altceva in afara de depozitarea diverselor lucruri, transformand zona de sub acoperis in veritabile incaperi. De pilda, cuplurile pot amenaja mansarda intr-un dormitor confortabil, familistii in loc de joaca pentru copii, camera pentru oaspeti, bucatarie etc. De asemenea, o alta destinatie pe care tot mai multi tind sa o dea mansardei este si cea de birou sau atelier pentru desfasurarea activitatilor legate de munca.

Pentru cei care lucreaza de acasa, transformarea mansardei in birou poate fi o miscare inspirata, cu avantaje pe termen lung. Poate la prima vedere nu este clar despre ce beneficii este vorba, insa merita investitia chiar si numai pentru luminozitatea mai buna, in cazul in care dispuneti de o suprafata suficient de mare, iar acoperisul este astfel inclinat incat permite trecerea luminii naturale fara probleme.

In primul rand, un birou amenajat departe de celelalte incaperi ale locuintei va poate oferi linistea de care aveti nevoie pentru a lucra nestingheriti. Pentru aceasta, va indemnam sa izolati cat mai bine peretii, acoperisul si podeaua. Amplasand niste ferestre de mansarda Aero beneficiati de un nivel de iluminare potrivit pentru a va mentine sanatatea in parametri optimi. Daca nu va surade aceasta idee, puteti alege drept alternativa montarea de tunele solare.

In ceea ce priveste stilul de amenajare a mansardei in vederea obtinerii unui spatiu de lucru atractiv si confortabil, va recomandam sa optati pentru minimalism, pentru o mai mare functionalitate si pentru a o putea intretine usor, fara prea mult efort.

Sfaturi utile de amenajare a biroului in mansarda: pozitionati masa de lucru in dreptul unei ferestre, pentru a va bucura de lumina naturala. Puteti aseza eventual si o lampa de birou astfel incat monitorul desktop-ului sa nu reflecte lumina. Este bine sa va inconjurati in acest spatiu si cu plante diferite, fiind stiut faptul ca florile si arbustii in ghiveci crescuti indoor pot avea efecte benefice asupra sanatatii fizice si psihice si ajuta de asemenea, la reducerea stresului.

De obicei, decorarea unei mansarde utilizate ca spatiu de lucru nu include cheltuieli excesive cu piesele de mobilier. In schimb, necesita o iluminare si o ventilatie optime.
Probabil va ganditi ca nu v-ar placea ca atmosfera din biroul amenajat in mansarda casei sa semene cu cea de la munca, dat fiind stilul minimalist de design interior. Totusi, aveti la indemana o multitudine de posibilitati prin care va puteti pune amprenta intr-un mod original: sa integrati in decor un pick-up pentru a asculta piesele favorite in timp ce lucrati sau in momentele de destindere, sa aveti la indemana un mini-frigider pentru bauturi racoritoare, sa montati rafturi-fantezie unde va puteti pune ulterior dosarele si alte accesorii pentru lucru etc.
Ferestrele de mansarda din gamele Duro, Aero si Hive au un design special, modern si se integreaza de minune in orice spatiu, asigurand o buna izolatie si ventilatie, precum si patrunderea luminii naturale cu pana la 10% mai mult.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.