Cum arata pantofii ideali

Foarte putine femei considera pantofii pur si simplu protectie pentru degete, talpa sau glezna. În schimb, ele sunt bijuterii pentru picioare sau o formă de exprimare personală. “Când o femeie pune o pereche de încălțăminte dimineața, ea face un angajament care va dura toată ziua”.

Doar pentru că picioarele noastre au îmbătrânit nu înseamnă că oprim dragostea pentru pantofi . Dacă ați crescut  purtând tocuri frumoase si înalte, renunțarea la ele este un proces îndurerat, iar opțiunile confortabile dureaza la cel puțin două decenii sa le gasim. Poate fi mai mult decât deranjant să te îndrepți spre experiența Cenușăreasa și să vii cu mâna goală (sau desculți, după caz). Producătorii de sandale de designer Calvin Klein   nu au ignorat în mare măsură faptul că femeile au bani disponibili pentru pantofi și sunt gata să-i cheltuie fara a sta pe ganduri.

În mod ideal, un pantof ar avea o deschidere largă și un călcâi îngust, spune Eugene (“Pepper”) Toomey, un chirurg ortopedic din Seattle. Dar puținele perechi de pantofi care sunt atrăgătoare din punct de vedere cosmetic vor avea sens pentru o femeie cu orice problemă reală a picioarelor.

Dacă cumpărăm pantofi care se încadrează bine la călcâie și sunt strânși în fata, la degete, fac mai multă pagubă  picioarelor noastre. Pe de altă parte, dacă cumpărăm pantofi cu o dimensiune prea mare, astfel încât să fie destul de largi, călcâiul se îndepărtează, ceea ce poate fi enervant sau chiar periculos. Meryl Streep a pierdut pantofii lui Jimmy Choo, când a urcat pe scări la premiile Academiei Britanice de Film și Artă din 2012, pentru a-și revendica statueta. În plus, poliția din New York investighează moartea unei tinere care a murit după ce a căzut  de pe  scări cu “tocuri foarte înalte”.

Pentru comoditate, garderoba de pantofi a unei femei este aproape în întregime neagră. Când găsesc în cele din urmă o pereche de pantofi care se potrivește și arată bine,femeile  cumpăra de  multe ori două perechi – una pentru moment și una pentru mai târziu.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.