Refresh loader

Cum este folosită ștampila și care este viața ei

Cum este folosită ștampila și care este viața ei

Când pronunțăm ștampilă majoritatea dintre noi se gândesc la un cerculețele alea micuțe pe care le folosesc de obicei companiile, instituțiile etc., acele cerculețe de cerneală care sunt folosite pe documente ca semn de validare. Dar câti dintre noi au fost vreodata curioși de viata acestei forme de validare? Pentru început vom vorbi puțin despre viața ștampilei. Iar apoi voi veni cu o întrebare pentru voi.

Este știut faptul ca în trecut toate pachetele și scrisorile erau livrate de catre poștași. Termenul de ștampila este provenit de la modul în care erau sigilate scrisorile. Era “aruncată” o pată de cerneală pe scrisoare, iar până aceasta se întărea se aplica pe acea pată un obiect de formă rotundă. Prin forma ștampilei se făcea identificarea expeditorului. Un englez pe nume Rowland Hill, în 1830 a sugerat ideea folosirii ștampilei și nu a hârtiei sau alte moduri. Acest Rowland Hill era ferm convins că folosirea ștampilelor poștale ar fi fost o creștere a utilizării scrisorilor, ceea ce aducea guvernului avantajul de a-și mari veniturile. Înainte de Rowland Hill, prețul unei scrisori se făcea în funcție de numărul foilor folosite și distanța parcursă până la destinație, însa el a mai sugerat și o uriasă schimbare în prețul expedierii unei scrisori. De asemenea, ideea a fost răspândită foarte rapid. Următoarele pe listă au fost Zurich şi Geneva din Elveția. În emisfera vestică, Brazilia a început prima să emită timbre. America le-a introdus în 1847.

Iar acum că am aflat câte ceva despre viața ștampilelor să continuăm. Cum v-am spus și în prima parte a articolului, în ziua de azi ștampilele sunt folosite de către companii, instituții etc. la validarea unui contract sau orice alt act oficial.

Ștampilele pot avea forme diferite, pot fi personalizare și alte lucruri. Uite câteva categorii de ștampile existente în ziua de azi:

  • Printer Line
  • Heavy Duty
  • Ștampile Ecologice
  • Ștampile Microban
  • Gama EOS
  • Ștampile Portabile
  • Ștampile cu set de litere
  • Cifriere și Datiere Manuale
  • Timbru sec
  • Pixuri și stilouri cu ștampilă

Cum este folosită ștampila și care este viața ei

Normal ca nu ne oprim tocmai aici, mai exista și accesorii pentru ștampile, sunt existente huse pentru ștampile, capac pentru protecție, clips, șnur cu clema, ImageCard Printer Line, Plansetă pentru set de litere transparentă, breloc pentru ștampile, iar pentru moment să ne oprim aici, am enumerat cam multe și devine plictisitor.

Din punctul meu de vedere, ștampila este percepută doar ca un instrument folositor persoanelor juridice pentru ca aceștia să diferențieze un act oficial și pentru validarea acestuia, un act fără o ștampilă oficială este considerat un act nevalid, fară nici o utilitate. Dar să ne întoarcem puțin în prima parte a articolului, după cum v-am spus vreau să vă adresez și vouă o întrebare, o întrebare la care voi răspunde și eu aducând în subiect imaginația și punctul meu de vedere. Voi ce alte modalități de utilizare i-ați adăuga?  Cum ați folosi ștampila proprie în viața de zi cu zi, fie pentru nevoie, fie pentru a vă diferenția?

Pai, pentru început aș folosi ștampila proprie pentru a îmi marca proiectele și pentru a îmi diferenția proiectul propriu prin această ștampila proprie. Apoi, v-ați gandit vreodata cât de interesant ar fi când primim ceva și trebuie să semnăm, foaia respectiva să aibă o parte rezervată, în care pe lângă semnătura, să ne punem și ștampila proprie? I-aș mai atribui și o nouă formă de utilizare acestei ștampile, aș folosi ștampila pentru orice foaia foarte importantă din viața mea. Ar mai fi interesant când ne ducem și cumpărăm ceva peste o anumită sumă de bani, pe bonul care este emis să fie necesar să ne validăm noi bonul folosind propria ștampilă.

Să vorbim puțin și despre cei care distribuie ștampile. Colop România datorită experienței îndelungate de peste 15 ani este lider de piaţă în distribuţia ştampilelor în România. Colop oferă soluții complete pentru marcarea individuală.

Ștampila este cea mai ușoara metodă, cea mai rapidă, dar nu în ultimul rand cea mai ieftina metodă de a personaliza o gamă largă de documente, și nu numai (colete, anvelope, tricouri, ambalaje alimentare, materiale din plastic, metal etc).

Uite care este misiunea Colop România spusă de ei. “Misiunea noastră este să introducem pe piață o gamă cât mai diversificată de ștampile și soluții de marcare individuale, pentru a acoperi în întregime nevoile tuturor clienților.”.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap